Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Προκαλεί την Ελλάδα ο Ερντογάν για να δημιουργήσει επεισόδιο και να γλιτώσεις τις εκλογές

 



Το καθεστώς Ερντογάν, έχει σχέδιο να γλιτώσει τις εκλογές στην χώρα του τις οποίες χάνει, και εάν χάσει, τότε η δικαιοσύνη εναντίον του ίδιου και των μελών της οικογένειας του θα είναι αμείλικτη.

Το σχέδιο του Ερντογάν περιλαμβάνει την Ελλάδα, την οποία προσπαθεί να φτάσει στα όρια της για να δημιουργηθεί επεισόδιο που θα του δώσει την αφορμή να αναβάλει τις εκλογές στην χώρα του.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο καθεστωτικός Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο είχε θέμα τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα «πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλητικές πολιτικές της» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «παρακολουθεί τις προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις της Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για ελληνική «προβοκάτσια».

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι, που τις εκμεταλλεύονται για πολιτικά οφέλη, θα λογοδοτήσουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας τις προκλητικές του θέσεις, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ούτε πολιτικός, ούτε στρατιωτικός, ούτε οικονομικός συνομιλητής μας, ούτε όμοιός μας μπορεί να είναι».

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες».

«Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, ακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια για όσους κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων», είπε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για μία ισχυρή Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τους Έλληνες και όχι την Τουρκία», είπε επίσης ο προκλητικός Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο», είπε ακόμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό είναι γνωστό. Δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε στο ελάχιστο».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου