Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Με Πλακιωτάκη στις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου η ΝΔ - Επεσαν οι τόνοι αλλά ο κίνδυνος διάσπασης παραμένει



Την παραίτησή του από την μεταβατική προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις του είπε πως παραδίδει στον Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί και να διασφαλίσει την ενότητα. Την παραίτησή του από την ΚΕΦΕ ανακοίνωσε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον οποίο χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό το «φιάσκο» της εκλογικής διαδικασίας.
Λίγες ώρες αργότερα, και με την απουσία των Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη, έγινε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος όπου ο κ. Πλακιωτάκης χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές. Εγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μην προκληθεί νέος γύρος συγκρούσεων ενώ φαίνεται να οδηγείται το κόμμα στις εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου με πρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη.
Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ με την επιλογή του τελευταίου ως μεταβατικού καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Αν. Παπαμιμίκος αμφισβήτησε την επιλογή του κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι είναι αντικαταστατική.
"Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη", είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως "προέρχεται από ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο".
Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, "ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ".
"Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας", τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους.
"Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο.
Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας", επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Η ΚΕΦΕ
Με τη συμμετοχή του πρύτανη του Χαροκοπείου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου συνεδρίασε η ΚΕΦΕ της ΝΔ η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Μεταξύ των συμπερασμάτων είναι ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση ημερομηνίας πριν διασφαλιστεί η ομαλή διενέργεια των εκλογών από τη νέα εταιρεία. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει τις προκαταρκτικές επαφές με τις εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν το έργο. Η Ν.Δ. συναντά αρκετές αντιστάσεις από εταιρείες, μετά και τα όσα προηγήθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από αξιόπιστους παρόχους. Επίσης υπήρξε πρόταση ανάληψης της προεδρίας του οργάνου από τον Φίλιππο Ταυρή.

Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη:
  • Eπειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου πολλές φορές χυδαία, ανήθικη που πάντως δε συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πολύ στεναχωρημένοι για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Γ. Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο. Και παραδίδω την έδρα μου στην μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του κόμματος.
  • Δημοσιογράφος: Από ποιον εκπορεύονται οι επιθέσεις;
  • Μεϊμαράκης: Νομίζω το έχετε όλοι καταλάβει.
  • Δημοσιογράφος: Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη;
  • Μεϊμαράκης: Επειδή υπηρετώ την ενότητα και τα έχω πει, δεν συμβάλλουν αυτές οι ερωτήσεις
  • Θα τα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή
  • Δημοσιογράφος: Θα πάτε στην ΚΟ;
  • Μεϊμαράκης: Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί ενότητα του κόμματος
  • Δημοσιογράφος: Μα είναι σε μια ώρα!
  • Μεϊμαράκης: Μια ώρα είναι πάρα πολύ για να σκεφθείς
  • Δημοσιογράφος: Υπάρχει θέμα διάσπασης;
  • Μεϊμαράκης: Διαβεβαιώνω ότι αυτό το κάνω για την ενότητα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, δικαίωμά του.
  • Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε για δημιουργία νέου κόμματος
  • Μεϊμαράκης: Ποιοι; Εχετε ακούσει κάτι και δεν ξέρω;
Λίγο νωρίτερα είχε ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος βεβαίως θα αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου.
«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24.11.2015) το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Η τοποθέτηση του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρισιμότατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, στις 19:00 το απόγευμα, όπου όλοι περιμένουν να δουν αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν θα παραμείνει στην ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Εν τω μεταξύ, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ζητά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Εμείς έχουμε διευκρινίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση» ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με το real.gr.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «στον ενικό», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τo να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση. Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση (αύριο) και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ».
«Παρελθόν» από την ΚΕΦΕ και ο Παπαμιμίκος
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου