Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ένταση στη δίκη της ΧΑ: Κατηγορούμενος απείλησε μάρτυρα μέσα στην αίθουσα



Aκόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα δέχτηκε απειλές από κατηγορούμενο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής νεαρή, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και αναγνώρισε στο σωματότυπο του Ιωάννη Καζατζόγλου το συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά, τη μοιραία νύχτα.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου, οποίος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί όταν η μάρτυρας Δήμητρα Ζωρζου τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Οι απειλητικές διαθέσεις του κατηγορούμενου Καζατζόγλου έγιναν αιτία να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία, ενώ η η μάρτυρας βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια έντασης, που όσο προχωράει η δίκη κορυφώνονται και ξεκίνησε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ρώτησε τη μάρτυρα, εάν αναγνωρίζει μέσα στους κατηγορούμενους κάποιον ως τον τον συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά, στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε, όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας. Η νεαρή κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζατζόγλου είπε:
«Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος Καζαντζόγλου, καθ΄ υπόδειξη της προέδρου, σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στη μάρτυρα είπε: «Κοίταξε με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;»

Μάρτυρας: Ναι.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του, ενώ μην μπορώντας να συγκρατήσει τις απειλητικές του διαθέσεις, πετάχτηκε πάνω και προσπάθησε να βγει από το εδώλιο, ενώ τον συγκρατούσε συγκατηγορούμενος του.

«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ», φώναζε ο κατηγορούμενος Καζαντζόγλου.

Η μάρτυρας έφυγε κλαίγοντας, ενώ ακολούθησε έκρηξη και από το ακροατήριο, με τον κόσμο να φωνάζει «Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε».

Μετά από τη διακοπή συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της

Στις 2 Δεκέμβρη θα συνεχιστεί η κατάθεση

Στο μεταξύ, συγκλόνισε για μία ακόμη φορά η μάρτυρας Δήμητρα Ζώργου στη συνέχεια της κατάθεσης της, όταν ανέφερε ότι, τρεις είχαν κάνει κλοιό στον Παύλο Φύσσα, για να τον μαχαιρώσει ο Ρουπακιάς!

Είπε: «Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του, που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».

Η φοιτήτρια, η οποία νωρίτερα είχε δεχτεί απειλές μέσα στο δικαστήριο από τον κατηγορούμενο Καζατζόγλου, τον οποίον είχε αναγνωρίσει ως συνοδηγό του Ρουπακιά, ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των δραστών της επίθεσης.

«Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε περιγράφοντας την επίθεση, που δέχτηκαν ο Παύλος Φύσσας και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.

«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, συνέχισε την κατάθεση της, ήμουνα στην Τσαλδάρη και κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Βλέπουμε 20 άτομα να κάνουν βόλτα. Οι μισοί από αυτούς,  φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού. Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες. Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας. Οι φωνές έγιναν πιο έντονες, αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροϊδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις. Δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε στο μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες. Έβριζαν "θα σας γαμ..., γ... τη μάνα σας". Αυτοί που φόραγαν μπλούζες του Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως. Από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν "μαλάκες, τρέξτε"».

Και συμπλήρωσε: «Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν».

Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;

Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε. Ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή, αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας. Ο  Φύσσας είχε μείνει πίσω από τους 20-30, οι οποίοι  ήταν στην  Τσαλδαρη. Eχουν περάσει περίπου οι μισοί, κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά. Τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.

Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν "φύγετε ρε φασίστες". Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε όλοι.

Δεν κινούνταν αμάξια. Το αυτοκίνητο σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο και άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί, που χτυπούσαν. Έμειναν δύο τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους. Δύο τρεις στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.

Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει και ο οδηγός, που βγήκε κάνει 2-3 βήματα. Πλησιάζει πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά, είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις είχαν κάνει γύρω του έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την στιγμή φωνάζει ο Παύλος “με μαχαίρωσε”.  Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ”.

Δακρυσμένη η μάρτυρας απάντησε στις ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Πολιτική αγωγή: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ήταν οργανωμένη επίθεση;

Μάρτυρας: Ότι υπήρχαν δύο ειδών επιθέσεις αλλά και το αυτοκίνητο που ήρθε ξαφνικά ανάποδα.

Πολιτική αγωγή: Όταν βγήκε ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε αμέσως στον Παύλο ή συνομίλησε με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες;

Μάρτυρας: Κατευθείαν στον Παύλο.

Πολιτική αγωγή: Η  παρέα του Παύλου με την εμφάνιση της προκαλούσε τρόμο;

Μάρτυρας: Όχι , σε αντίθεση με τους άλλους.

Πολιτική αγωγή: Το σύνθημα " αίμα, τιμή  «Χρυσή Αυγή» τι σας λέει;

Μάρτυρας: Τους εκφράζει και ξεχωρίζει όπως πιστεύουν τη φυλή από τους άλλους.

Πολιτική αγωγή: Πριν τη διακοπή της συνεδρίασης φοβηθήκατε.

Μάρτυρας: Βέβαια.

Πολιτική αγωγή: Από τις απειλές του κου Καζαντζόγλου.

Υπεράσπιση: Αυτό είναι λάσπη, αν έχει γίνει  κάποιο αδίκημα να το καταγγείλει ο  παθών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας τη μάρτυρα δακρυσμένη διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίαση και της είπε:

«Εάν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πείτε μας, γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως... Βλέπω δάκρυα στα μάτια. Ο μάρτυρας πρέπει αβίαστα και ανεπηρέαστα να καταθέτει, για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια. Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε, αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση».

Στη συνέχεια όμως η δίκη διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου, επειδή η μάρτυρας ήταν πολύ ταραγμένη.



Μαίρη Μπενέα
Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου