Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Απαράδεκτα ανεύθυνες εικόνες στα πανηγύρια για τον Κορονοιό! Στο τραπέζι η απαγόρευση τους



Μείζον πρόβλημα η υπερμετάδοση σε πανηγύρια και εστίαση σχολίασε ο καθηγητής κ. Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας χαρακτήρισε την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων, την έξαρση του κοροναϊού στα Βαλκάνια και την εμφάνιση επιδημιών σε πόλεις (όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη) ως «κακές εξελίξεις».

Ανέφερε μάλιστα ότι ίσως χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και ότι οι πολίτες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς «μπαίνουμε σε επικίνδυνα νερά».

Ο κ. Σύψας προειδοποίησε ότι αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως σήμερα, τότε θα «έχουμε άσχημες εκπλήξεις στο τέλος του μήνα» καθώς θα υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – κάτι που αποτελεί το χειρότερο σενάριο. 

Πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο εισαγόμενα τα κρούσματα του Covid-19, αλλά ότι ο ιός υπάρχει στην Ελλάδα και διασπείρεται στην κοινότητα.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων αξιολογεί τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού σε πανηγύρια μπαρ και εστίαση. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι επιπτώσεις από τα πανηγύρια θα φανούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ενώ επανέλαβε ότι είναι στο τραπέζι η απαγόρευσή τους.

Δεύτερο ζήτημα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα από τα Βαλκάνια, όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Προς συζήτηση, δε, είναι και το κλείσιμο του Προμαχώνα.

Απαράδεκτα φαινόμενα χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ενώ ανέφερε πως «πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κοροναϊού».

Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε «πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και πως μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια ή και εκδηλώσεις. 

Παράλληλα, ανέφερε πως έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές του και φυσικά υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αναφορικά με την περίπτωση της ανήλικης που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό ενώ έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε πως βασικό πρόβλημα οι συμπεριφορές μας ενώ τόνισε πως δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα πχ μάσκες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου