Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ούγγρος πρωθυπουργός: Να φτιάξει η ΕΕ νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας



Νέα γραμμή άμυνας θα πρέπει να δημιουργήσει η ΕΕ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου να ανακοπεί το άνευ προηγουμένου μεταναστευτικό κύμα, δηλώνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ δεν θα είναι αρκετή.

«Πιστεύω ότι η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να χτίσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας» δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν και τα Σκόπια να ενισχυθούν οικονομικά, αλλά και με άλλους τρόπους, προκειμένου να βελτιώσουν την «άμυνά» τους.
«Δεν πιστεύω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι από μόνη της αρκετή» για να αποτραπούν οι εκατοντάδες χιλιάδες  μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, πρόσθεσε ο Ορμπάν.

Η Ουγγαρία έχει ήδη φτιάξει φράχτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή.

Κατά των κυρώσεων εις βάρος της Πολωνίας

Ο Ορμπάν επέσεισε επίσης την απειλή ενός βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Πολωνίας, ενός ισχυρού συμμάχου του στην περιοχή, έπειτα από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να σκεφθεί να εφαρμόσει οποιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας, επειδή αυτό θα απαιτούσε ομοφωνία και η Ουγγαρία δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει οποιουδήποτε είδους κυρώσεις σε βάρος της Πολωνίας» δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος στην Πολωνία κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου