Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Νέα τροπή για το θάνατο της 4χρονης: «Δεν μου είπαν ότι η Μελίνα ξύπνησε» λέει ο πατέρας



Νέα τροπή παίρνει η τραγική υπόθεση του χαμού της 4χρονης Μελίνας, η οποία έσβησε πριν από 12 ημέρες μετά από επέμβαση ρουτίνας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η αναισθησιολόγος δίνει τη δική της εκδοχή, που έρχεται όμως σε αντίθεση με τα όσα λέει στο Mega ο πατέρας του κοριτσιού. Όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος που έκανε την νάρκωση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ακολούθησε τα πρωτόκολλα και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο κατά τη διάρκεια της νάρκωσης του παιδιού όσο και στη διαδικασία ανάνηψης.

«Το παιδί ξύπνησε ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον τραυματιοφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά», τονίζει. Όπως υποστηρίζει η γιατρός, ξαφνικά η πίεση του κοριτσιού έπεσε, εμφάνισε βραδυκαρδία και βρογχόσπασμο, επεισόδιο που η αναισθησιολόγος το αποδίδει σε βαρύ αλλεργικό σοκ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς». «Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να την ξυπνήσω, άλλα και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο μετά από περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βρογχόσπαμα», προσθέτει.

Η τραγική περιγραφή του πατέρα

Αντίθετη είναι η εικόνα, που δίνει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, Μανώλης Παρασκάκης. Μιλώντας στο Mega, λέει ότι στην ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς για την απρόσμενη εξέλιξη της υγείας του παιδιού δεν ειπώθηκε ποτέ ότι ξύπνησε μετά την επέμβαση. «Μου είπαν ότι το παιδί σας προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε έχοντας κάνει δύο προσπάθειες. Παρουσίασε δύσπνοια και βρογχόσπασμα και ουσιαστικά δεν μπορούμε να την ξυπνήσουμε», αναφέρει ο τραγικός πατέρας.

Το 4χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου οι γιατροί αφού κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν, ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί τους έπαθε τρεις καρδιακές ανακοπές και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Ο Μανώλης Παρασκάκης τονίζει ότι το παιδί του δεν είχε εμφανίσει ποτέ αλλεργία και τα αποτελέσματα του προεγχειρητικού ελέγχου ήταν καλά.

Ήδη για το περιστατικό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από την τοξικολογική εξέταση της 4χρονης, ώστε να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου της.

Σημειώνεται πως η αναισθησιολόγος έχει ήδη παραπεμφθεί σε πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με την κατηγορία ότι έκλεψε οπιούχο αναλγητικό από το φαρμακείο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η ίδια αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει πως δεν έχει εξάρτηση από κάποια ουσία.

Ισχυρίζεται, δε, πως το περιστατικό με το αναλγητικό πήρε μεγάλη έκταση διότι είναι εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «Είναι δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει δικαίωμα γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό» διερωτάται.


Πηγή: Mega


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου