Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Θαύμα η άμεση απομάκρυνση των 379 επιβατών από το Airbus της Japan Airlines


 

Η Ιαπωνία έζησε άλλο ένα τραγικό περιστατικό, τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών - ενός Airbus Α350 της Japan Airlines με ένα μικρότερο της ιαπωνικής ακτοφυλακής - σε διάδρομο του αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο, η οποία είχε σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας.

Το ευτύχημα ήταν πως όλοι οι επιβαίνοντες - 379 - στο αεροσκάφος Airbus A350 της Japan Airlines που ενεπλάκη στο συμβάν, λιγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) απομακρύνθηκαν... με συνοπτικές διαδικασίες από αυτό, την ώρα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και λίγο πριν αυτό καταστραφεί ολοσχερώς.

Μάλιστα, οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με το αεροσκάφος να κόβεται στα δύο και την ουρά να πέφτει στον διάδρομο, την ώρα που επιχειρούν οι πυροσβέστες, αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. «Στην προσγείωση άκουσα ένα μπουμ, σα να χτυπήσαμε κάτι», είπε ένας από τους επιβάτες τού αεροσκάφους της Japan Airlines - για να προσθέσει ότι αμέσως μετά η άτρακτος γέμισε καπνό. 

Αυτό που απασχολεί, πλέον, τις Αρχές είναι να εξακριβώσουν τα αίτια που προκάλεσαν το συγκεκριμένο δυστύχημα, ώστε να προχωρήσουν και στην ανάλογη απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτκής αεροπορίας, δεν έχει σταθεί ακόμα δυνατό να προσδιοριστεί πώς ξεκίνησε η φωτιά στο αεροσκάφος, ενώ τελούν υπό εξέταση οι επικοινωνίες με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ξεκαθάρισε πως το αερολάνο της υπηρεσίας - που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους - δεν είχε αναφέρει το παραμικρό πρόβλημα προηγουμένως, ενώ παρέθεσε και μια μαρτυρία από τον 39χρονο διασωθέντα κυβερνήτη, ο οποίος ανέφερε πως «είδε το αεροπλάνο της Japan Airlines να βρίσκεται στον διάδρομο και να έχει πιάσει φωτιά, ενώ ο ίδιος πρόλαβε να βγει και να σώσει τη ζωή του». Σημειώνεται πως τα αλλα πέντε άτομα, ηλικίας από 27 ως 56 ετών, που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου