Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Γονείς υπέβαλαν σε vegan διατροφή 18 μηνών μωρό και πέθανε



Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παραμέληση των παιδιών του αντιμετωπίζουν δύο γονείς στη Φλόριντα των ΗΠΑ μετά το θάνατο ενός παιδιού τους.

Η αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα που εφάρμοζαν στα τέσσερα παιδιά τους φαίνεται πως είχε χείριστες συνέπειες για το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Το τέταρτο παιδί τους, 18 μηνών, πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, η 35χρονη Σέιλα Ο′ Λίρι και 30χρονος Ράιαν Ο′ Λίρι συνελήφθησαν μετά το περιστατικό, όταν και διαπιστώθηκε ότι το παιδί ζύγιζε όσο ένα μωρό 7 μηνών.

Οι Αρχές βρήκαν τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται εξίσου υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

Τα δυο παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή τους πήγε να ζήσει με τον βιολογικό της πατέρα στη Βιρτζίνια.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου