Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζουν ανεύθυνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν κριτική για την πανδημία χωρίς προτάσεις και επιχειρήματα

 


Αντί να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, κάνοντας παράλληλα τις δικές τους προτάσεις, τα ανεύθυνα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δείξουν ότι υπάρχουν κάνουν μόνο κριτική.

Δεν άρεσαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης η ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για αυστηροποίηση του lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθηθούν οι επιπτώσεις των γιορτών και να ανοίξουν τα σχολεία. 

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αποδεδειγμένα ανεύθυνος και ανεπαρκής ΣΥΡΙΖΑ στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».

Ακολούθησε η άλλη ανευθυνότητα χωρίς προτάσεις και μόνο με κριτική ΚΙΝΑΛ αναφέροντας : Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. «Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ», ανέφερε ακόμη. 

Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του να είχαμε να λέγαμε ΚΚΕ, που επισημαίνει: «Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».

Από το κάδρο ανευθυνότητας δεν έλειψε και η Ελληνική λύση που ηγείται ο άρχοντας της κηραλοιφής για τον κορονοιό Βελόπουλος λέγοντας  «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων. Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική. Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή “Χριστιανοφοβία”. Η Ελληνική Λύση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά».

Και ο θίασος ΜέΡΑ25 λέγοντας «Τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες της Κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει: «Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει “ποδαρικό” τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο. Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα -γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου