Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται το ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο - Τρέμουν στον ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις του πρώην υπουργού

 


Η δικογραφία με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ανάκρισης, που διεξάγεται σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο από την ανακρίτρια-αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. 

Το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συσταθεί εντός του 2021, εφόσον έτσι αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο και οι αποκαλύψεις που θα κάνει ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα έχουν γίνει εφιάλτες για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Εχει προηγηθεί η απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα (μεταξύ αυτών και κακουργήματα), με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να του αποδίδει σωρεία αθέμιτων παρεμβάσεων για να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκατηγορούμενη του Παπαγγελόπουλου θα είναι και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ειδικά μετά το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και θα καθίσει στο εδώλιο δίπλα στον Δημ. Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Βασικοί κατηγορούμενοι αναμένεται να είναι και οι τρεις δημοσιογράφοι που αναφέρονται στην δικογραφία ως «βραχίονες» της σκευωρίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου