Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας 43χρονου ημεδαπού που διέπραττε κλοπές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 27-9-2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου για διακεκριμένες κλοπές από Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστήρια, Νοσοκομεία καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες. 

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άνδρα, ο οποίος από αρχές Σεπτέμβρη διέπραττε επανειλημμένα κλοπές σε Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς και εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος προέβαινε στην διάπραξη συρρεόντων εγκληματικών πράξεων και συγκεκριμένα κλοπών, ακολούθως πλαστογραφιών και μετέπειτα απατών, με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των κλοπιμαίων και την μεγιστοποίηση του κέρδους του. Συγκατηγορούμενη του ανωτέρω για τη χρήση των πλαστών εγγράφων και για απάτες, είναι μία 32χρονη ημεδαπή που αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβαινε σε Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστικές Αρχές και Νοσοκομεία) και Ιδιωτικές εταιρείες και εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία ή έλλειψη προσοχής των υπαλλήλων, αφαιρούσε προσωπικά και υπηρεσιακά αντικείμενα όπως χαρτοφύλακες, laptop , σφραγίδες, κλειδιά οικιών και οχημάτων κλπ. Ακολούθως, απέκρυπτε τα κλοπιμαία σε οικία στο Μαρούσι, ενώ στον ίδιο χώρο είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Στη συνέχεια και με βάση τα αφαιρεθέντα που είχε στην κατοχή του, ενεργούσε με τους παρακάτω τρόπους:

Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Τραπεζικών λογαριασμών πολιτών-θυμάτων, κατάρτιζε πλαστές εξουσιοδοτήσεις των θυμάτων προς την 32χρονη συνεργό του, η οποία με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων-τροποποιημένων ταυτοτήτων, μετέβαινε σε τραπεζικά καταστήματα και πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, Αδειών Ικανότητας Οδήγησης ή άλλων εγγράφων που προέκυπταν τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων, προέβαινε είτε σε τροποποίηση των κλεμμένων ταυτοτήτων προσαρμόζοντας την φωτογραφία του είτε με πλαστές εξουσιοδοτήσεις και λοιπά πλαστά έγγραφα προέβαινε σε αγορές υλικών αγαθών ή σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οικιών και ταυτόχρονης ταυτοποίησης της διεύθυνσης αυτών, δεν δίσταζε να εισέρχεται σε αυτές και να αφαιρεί κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οχημάτων αφαιρούσε αυτά και τα χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης σφραγίδων Υπηρεσιών, τις χρησιμοποιούσε για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πλήθος σφραγίδων, διαβατηρίων, δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, δελτίων δικηγορικής ταυτότητας, δελτίων μελών Ιατρικού Συλλόγου, δελτίο ταυτότητας Υπαξιωματικού Αεροπορίας, δελτίο ελευθέρας εισόδου σε Νοσοκομείο, μία έγχρωμη εκτύπωση υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που φέρει φωτογραφία του δράστη, δελτίο Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δικαστηρίου, δελτίο Υπουργείου και άδειες ικανότητας οδήγησης
Πλήθος καρτών από διάφορες τράπεζες
Πλήθος φωτογραφικών μηχανών
Είκοσι δύο (22) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Μαχαίρια, σουγιάδες, θήκες ξιφιδίου
Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, usb stick και σκληροί δίσκοι
Πλήθος κινητών τηλεφώνων Πλήθος κοσμημάτων
Πλήθος κλειδιών οχημάτων, οικιών και λοιπών χώρων
Ένας (1) ασύρματος, ένας (1) φάρος και ένα (1) σπρέι πιπεριού
Δύο αυτοκόλλητα εκ των οποίων το ένα με την ένδειξη POLICE και το άλλο με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
Πλαστικές μεμβράνες οι οποίες αναγράφουν «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου καθώς και από την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων αντικειμένων εξιχνιάσθηκαν:

Δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστήρια, Νοσοκομεία κλπ
Δύο (2) κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών
Τρεις (3) κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών με ταυτόχρονη αφαίρεση και οχημάτων
Μία (1) κλοπή από οικία
Δύο (2) κλοπές από οχήματα


Εκτιμάται ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, με την εν λόγω μεθοδολογία και με βάση τα ευρήματα στις κατ' οίκον έρευνες, έχει διαπράξει πάνω από εκατό (100) περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινικής δίωξη για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστη που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων κλοπών, συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΜΑΝΕΤΑΚΗ Ιωάννη του Βασιλείου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 29-10-1974 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας (6) μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875115, 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου