Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λες να τα καταφέρει ο Τσίπρας; Όλοι το θέλουμε εκτός ιδεολογιών και κομμάτων.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Προέρχομαι από την κεντροδεξιά  αλλά δεν ήμουν ποτέ φιλικός μέσα από τα άρθρα μου στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και στην απαράδεκτη τακτική που ακολουθούσε δίνοντας τα πάντα στους τροικανούς.

Παρακολουθώντας τον Τσίπρα αυτές τις δύο εβδομάδες και έχω μόνο θετικές σκέψεις για τον ίδιο και μου κάνει εντύπωση ο πατριωτισμός που τον έχει καταβάλει προσπαθώντας για μια αποδεκτή  λύση για την λύτρωση των Ελλήνων από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας.

Αισθανόμουν και αισθάνομαι ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά είμαι  και περήφανος που αυτή την φορά υπάρχει αντίδραση και τσαμπουκάς χωρίς να ξέρουμε φυσικά που θα μας οδηγήσει αυτή η στάση, αλλά το χαίρομαι προς το παρών.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έβλεπα πουθενά την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη και ήμασταν έτοιμοι αρχές τους 2015 για νέο μνημόνιο το οποίο θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξαθλίωση τους Έλληνες.

Ανεργία, εργασία, υγεία, μισθοί, πρόνοια, χρέη, υπερφορολόγηση, εμπόριο, είναι ορισμένα από τα θέματα που χρειάζονται άμεση λύση από την νέα κυβέρνηση γιατί είναι φανερό ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας και από τις πρώτες εξαγγελίες των κυβερνώντων φαίνεται ότι αυτά είναι προτεραιότητα και ο λαός τα προσμένει με ανακούφιση.

Και σίγουρα θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα ότι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι ιδιωτικοί που μετράνε όχι μόνο 10.000, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες από την υπερφορολόγηση και τα λουκέτα των επιχειρήσεων που εργαζόντουσαν.

Κανένας δεν είχε καταλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση η το καταλάβαιναν και απλά δεν τους επέτρεπαν οι δανειστές να το διορθώσουν ότι δεν είναι λύση ούτε θα φέρει ποτέ ανάπτυξη το να γίνουμε Μπανγκλαντές, με μισθούς που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζήσουν.

Τα παράλογα μέτρα που πήρε η ευρωπαϊκή ολιγαρχία για τον ελληνικό λαό θεωρώ ότι ήταν ένα άθλιο πείραμα της «Θεραπείας – σοκ» που προσπάθησαν να μας επιβάλουν μετατρέποντας μας σε μια τριτοκοσμική χώρα και περιμένοντας κάνοντας και άλλα πειράματα εξαθλίωσης το πόσο θα αντέξουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια της κοινωνικής αδικίας που έχουμε βιώσει, ως λαός δεν είχαμε ποτέ το δικαίωμα λόγου απλά έπρεπε να υπομένουμε και αυτό έφερε δίκαια την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή δεν είναι η νίκη ενός κόμματος, αλλά η νίκη της κοινωνικής οργής κατά των Ευρωπαίων  και Ελλήνων ηγετών που κατέστρεψαν τη χώρα κάνοντας πειραματόζωο ένα ολόκληρο λαό και συνήθως στα πειράματα αυτός που καταλήγει είναι το πειραματόζωο.

Από την άλλη όμως αυτή η συμπεριφορά και η άμυνα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από τον Τσίπρα μπορεί να φέρει την έξοδο μας από το Μνημόνιο και αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει να αψηφήσει κανείς και για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι δίνοντας την θετική μας ενέργεια στις διαπραγματεύσεις.

Τυχόν οικονομικός αποκλεισμός της χώρας θα μπορούσε να κοστίσει τα πάντα στην χώρα μας και αυτό που πρέπει να γίνει σωστά και μεθοδικά είναι μια αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ως η μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο και μια τέτοια λύση είναι για το καλύτερο για όλους τους εμπλεκομένους ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Όπως βλέπουμε όλοι μας από την επίθεση των Ευρωπαίων και των δανειστών είναι πάρα πολύ δύσκολη μια διαπραγμάτευση αλλά το καλό είναι ότι η νέα κυβέρνηση επιμένει με επιχειρήματα και ευχόμαστε όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας και ιδεολογίας να τα καταφέρει.

Αυτό που όλοι μας ευελπιστούμε είναι να υπάρξει σύντομα μια βιώσιμη λύση η οποία  με σταθερά βήματα θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης και σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, φτιάχνοντας εξαρχής ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και πάνω από όλα θα ξαναφέρει στη χώρα την ελπίδα το χαμόγελο και την αξιοπρέπεια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου