Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μασσαλία: Συμμορίες πίσω από τα πυρά Καλάσνικοφ κατά της αστυνομίας




Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς διάσταση τρομοκρατίας, οφείλεται ο καταιγισμός πυρών από καλάσνικοφ στη συνοικία Λα Καστελάν στη βόρεια Μασσαλία.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ, οι οποίοι έγιναν και οι ίδιοι στόχος πυρών -χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

Το επεισόδιο της ανταλλαγής πυρών σημειώθηκε ακριβώς την ημέρα κατά την οποία αναμένεται στη Μασσαλία ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει ειδική μνεία στη μείωση της εγκληματικότητας στην πιο βίαιη μητρόπολη της χώρας.

Η αστυνομία έσπευσε και απέκλεισε την ευρύτερη περιοχή αφότου ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για την «παρουσία κουκουλοφόρων που πυροβολούν στον αέρα με καλάσνικοφ».

H κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν μεγάλη, καθώς η χώρα παραμένει σε επιφυλακή μετά τον εφιάλτη των τζιχαντιστικών επιθέσεων: Σύμφωνα με το France Info, εκτός από τα περιπολικά που έσπευσαν, άρχισε να πετά πάνω από το σημείο ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή εκκενώθηκαν.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ έσπευσε στο σημείο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με συνάδελφό του αξιωματικό έγινε επίσης στόχος πυρών από τους κακοποιούς.

Κατά πληροφορίες δεν χτύπησαν σφαίρες το αυτοκίνητο, αλλά βρέθηκαν κάλυκες σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η αντιδήμαρχος της πόλης Καρολίν Ποζμεντιέ δήλωσε ότι εκκενώθηκε ένα σχολείο και προσέθεσε: «Αυτή η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών είναι ένας μακροχρόνιος αγώνας».

Η περιοχή Καστελάν, όπου μεγάλωσε ο ποδοσφαιριστής Ζιντεντίν Ζιντάν, είναι μια από τις πιο φτωχές της πόλης. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια μετά το περιστατικό.

Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου