Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ιορδανός πιλότος ήταν σε καταστολή!


Σύμφωνα με νέα στοιχεία ο Ιορδανός πιλότος που έκαψαν οι τζιχαντιστές ηταν σε καταστολή κατα την διάρκεια του μαρτρίου του. Τα νέα στοιχεία αφήνουν να εννοηθεί οτι ο νεαρός πιλότος δεν ειχε ιδέα τι συνέβαινε γύρω του και δεν ένοιωθε το φρικτό μαρτύριο που του επέβαλαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση στην σαουδαραβική ιστοσελίδα burnews.com, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδέχθηκαν οτι έδωσαν στον πιλότο Moaz al-Kasasbeh φάρμακα ετσι ώστε οταν οι φλόγες τύλιγαν το σωμα του, κατα την διάρκεια της φρικτής του εκτέλεσης, να μη ουρλιάζει.

Η Ιορδανία εκδικήθηκε τον θάνατο του πιλότου την προηγούμενη βδομάδα άμεσα εκτελώντας 2 τζιχαντιστές κρατούμενους και χτυπώντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους με 56 αεροπορικές επιδρομές σε τρείς μέρες.

Η Burnews.com αναφέρει ότι η φαινομενική παραίτηση του Kasasbeh στη μοίρα του, όπως και η ηρωική στωικότητα καθώς η εμποτισμένη με βενζίνη στολή του ξέσπασε σε φλόγες, οφειλόταν σε βαριά νάρκωση.


Η εκθεση αναφέρει επίσης οτι μετα απο λεπτομερή μελέτη του βίντεο απο ειδικούς, τα αισθητικά νεύρα του ιορδανού πιλότου επηρεάστηκαν πολύ γρήγορα απο τις φλόγες αφήνοντας τον ανίκανο να νοιώσει τον πόνο της φρικτής κόλασης που τον περιτύλιγε.

Μετα την δημοσιοποιήση του βιντεο Ιορδανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν σκληρή αντίποινα και εκτέλεσαν δυο ιρακινούς μαχητές που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος. Διαβάστε: Η Ιορδανία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές σε αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου
Ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε αργότερα οτι η απάντηση της Ιορδανίας “θα είναι σκληρή, διότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση δεν ειναι σε πόλεμο μόνο μ'εμας, αλλά και με το Ισλάμ και τις ανόθευτες αξίες του”.

Σε δήλωσή του, ο ίδιος δεσμεύτηκε να χτυπήσει τους μαχητές “σκληρά στο επίκεντρο των εγκαταστάσεων τους”. Διαβάστε: Η εκδίκηση της Ιορδανίας για τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου - ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και αραβικοί συμμάχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, χτυπάνε την ISIS στη Συρία από τις 23 Σεπτεμβρίου, αφού η τρομοκρατική οργάνωση απέκτησε τον έλεγχο μεγάλων περιοχών του Ιράκ και της Συρίας πέρυσι και κήρυξε “χαλιφάτο”.Τι είναι το χαλιφάτο;
Πολεμικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν διεξάγει αεροπορική εκστρατεία εναντίον των εξτρεμιστών στο Ιράκ για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή - Daily Mail
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου