Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ALCO: Το 75% συμφωνεί με τη ελληνική στάση στις διαπραγματεύσεις




Σύμφωνα με τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας, δηλώνει το  75% των ερωτώμενων, σύμφωνα με νέα έρευνα της ALCO για την εφημερίδα "Το Ποντίκι".


Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.


Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.


Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.


Ανά κομματική προτίμηση:


Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.


Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου