Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οργή Σόιμπλε για ραντεβού Βαρουφάκη-Ασμουσεν




Για μυστική συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν, προκαλώντας την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Sächsische Zeitung.

Το δημοσίευμα επισημαίνει την ευρεία πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε στην Bundestag η παράταση της σύμβασης, καθώς επίσης και τη δήλωση του Σόιμπλε, ότι υπάρχουν προβλήματα που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ότι ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης υπό τον κίνδυνο αφερεγγυότητας του χρεοκοπημένου κράτους της ευρωζώνης.

«Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων θα είναι τεταμένες για πολύ καιρό μετά από αυτές της δηλώσεις. Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι συνέπειες», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μία συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν και του Γιάνη Βαρουφάκη, στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του έλληνα υπουργού στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε εξοργίστηκε διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον έλληνα ομόλογό του εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Επίσημη επιβεβαιώσει για το εάν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Άσμουσεν-Βαρουφάκη δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσμουσεν -προεκλογικά- ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου