Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Σε έρευνα από την Αρχή Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες βρίσκεται η (ΜΚΟ) Human Rights 360.

 


Κατεπείγουσα έρευνα έχει διαταχθεί από την Αρχή Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για τη ΜΚΟ που διακινεί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, μέρες τώρα τις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά εδώ και περίπου 1 εβδομάδα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Human Rights 360.

Διερευνάτε ο ρόλος που παίζει η εν λόγω ΜΚΟ γίνεται έρευνα για τα οικονομικά της από πού τα παίρνει, σε ποιους τα δίνει, ποιοι κρύβονται από πίσω.



Η ΜΚΟ Human Rights 360, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε την ιστορία με τους 38 μετανάστες του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο, που υποτίθεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν τους έσωζαν ενώ βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει δήθεν και ένα παιδάκι.

Η ΜΚΟ μετά τις αποκαλύψεις για απάτη, και όπως αποδείχθηκε προσπάθεια της ίδιας με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίξουν την προπαγάνδα της Τουρκίας, κάνοντας κακό στην Ελλάδα και διαβάλλοντας την κυβέρνηση στο εξωτερικό, αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι και σήμερα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας.

Ο ιδρυτής της Human Rights 360 Επαμεινώνδας Φαρμάκης ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση».

Η υπόθεση χρηματοδότησης σίγουρα βρωμάει, τα λεφτά είναι πολλά, ποιος τα δίνει, ποιοι τα παίρνουν και ποιος ο ρόλος τους.

Είναι βέβαιο ότι και στοιχεία θα βρεθούν, και ένοχοι θα βρεθούν και στην δικαιοσύνη θα οδηγηθούν.

Το κλιμάκιο της Αρχής έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχονται οι κινήσεις των λογαριασμών της οργάνωσης αλλά και των μελών της, ενώ γίνεται ενδελεχής έρευνα γύρω από τις οργανώσεις, εταιρίες, ιδρύματα αλλά και πρεσβείες με τις οποίες συναλλάσσεται προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία του χρήματος και τον ρόλο που παίζουν.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει στις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης, τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων-κονδυλίων που λαμβάνει, εάν δαπανώνται για τον σκοπό που δόθηκαν στη ΜΚΟ, με ποια ξένα ιδρύματα συνεργάζεται.

Η Αρχή ερευνά το ενδεχόμενο τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων που περιγράφονται στα άρθρα 138 και 139 του Ποινικού Κώδικα και αφορούν στην επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, αλλά και στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το οποίο προήλθε από την τέλεση των προηγούμενων παράνομων πράξεων.

Με λίγα λόγια έρχονται αποκαλύψεις και ονόματα εμπλεκομένων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου