Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Απόπειρα απόδρασης στην Καλλιθέα απείλησε αστυνομικό ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του

 


Σύμφωνα με το newsit.gr, απόπειρα απόδρασης από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (02.10.2022). 

Ένας 22χρονος κακοποιός επιχείρησε να διαφύγει αφού επιτέθηκε στον Διοικητή Υπηρεσίας, απειλώντας τον μάλιστα ότι «θα μάθει που μένει και θα την πληρώσει και η οικογένεια του». 

Ο 22χρονος επικίνδυνος κακοποιός, προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής περίπου στις 13:50 το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς πρέπει να δίνει το παρών στις Αρχές δύο φορές το μηνά μετά από δικαστική απόφαση. Κατά την τυπική διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο 22χρονος ενημερώθηκε ότι με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. 

Μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών άρχισε να είναι νευρικός και να κινείται προς την πόρτα του αξιωματικού υπηρεσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρχικά στον 22χρονο έγινε παρατήρηση να καθίσει στην καρέκλα που υπήρχε στον χώρο για να συνεχιστεί η διαδικασία, αλλά εκείνος εξακολουθούσε να κινείται νευρικά προς το παράθυρο και παρέμεινε εκεί, κοιτώντας τον χώρο που οδηγεί στην αυλή του ισογείου. 

Αφού του έγινε σωματική έρευνα, ο 22χρονος οδηγήθηκε στο χώρο προσωρινής κράτησης και λίγο αργότερα βγήκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας για να τηλεφωνήσει σε συγγενικό του πρόσωπο. Μόλις τελείωσε το τηλεφώνημα, κινήθηκε με ταχύτητα προς πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει. Γεγονός που αντιλήφθηκε ο Διοικητής Υπηρεσίας, που βρίσκονταν στον χώρο και τον απέτρεψε, μπαίνοντας μπροστά του και φράζοντας του τον δρόμο. 

Ο 22χρονος απώθησε τον αξιωματικό για να μπορέσει να μπορέσει να διαφύγει. Ο αστυνομικός όμως κατάφερε να τον συγκρατήσει. Ο 22χρονος προσπάθησε να ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο του Διοικητή Υπηρεσίας, την οποία όμως ο αστυνομικός απέφυγε με τον αγκώνα του. Και μαζί με άλλον αστυνομικό που αντιλήφθηκε το περιστατικό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο.  

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, ο 22χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο χώρο προσωρινής κράτησης, όπου άρχισε να κλωτσάει αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο (κρεβάτι ,καρέκλες), να χτυπάει με τα χέρια του, τους τοίχους καθώς και τα κάγκελα του κρατητηρίου.

Στη συνέχεια άρχισε να βρίζει και να απειλεί τόσο τον αξιωματικό που εμπόδισε την απόδρασή του, όσο και γενικότερα τις Αρχές. Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν ο εν λόγω αξιωματικός κατευθυνόταν προς τα γραφείο του, ο προκλητικός και επικίνδυνος κακοποιός του επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, τον έφτυσε και άρχισε να τον απειλεί, λέγοντάς του: «Όταν τελειώσω με αυτό θα σε βρω έξω και ορκίζομαι θα σε σκοτώσω» και συνέχισε «Θα έρθει και η σειρά σου, το καλό πράμα αργεί να γίνει, θα μάθω και που μένεις θα την πληρώσει και η οικογένεια σου». 

Σε βάρος του 22χρονου, κατοίκου Καλλιθέας, έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων , κακόβουλης βλασφημίας, απειλής και εξύβρισης.

Ο 22χρονος κακοποιός έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις αρχές για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, απείθεια και περί όπλων ,βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παραμένει ελεύθερος. Σε σχετική έρευνα στο σπίτι που είχε πραγματοποιηθεί το 2020 είχε βρεθεί οπλισμός και πλήθος φυσιγγίων. Ήταν επίσης σε δικογραφία παλαιότερα για εγκληματική οργάνωση με άτομο που συνελήφθη και φέτος από την Ομάδα ΔΙΑΣ με Καλάσνικοφ στη Νέα Σμύρνη. 

Είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2021, είχε όμως εάν είναι δυνατόν αφεθεί ελεύθερος μέχρι να δικασθεί. Δικάστηκε και η ποινή κάθειρξης των πέντε ετών που του είχε επιβληθεί αφορούσε κλοπές σε περιοχή Νέας Σμύρνης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου