Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Στημένη συνέντευξη Κασσελάκη μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή

 


Αδύναμο και ασαφές πολιτικό στίγμα, και τυχερός γιατί ήταν μια στημένη 100% συνέτευξη και δεν δέχθηκε δύσκολα ερωτήματα, οπότε δεν έκανε το λάθος που φοβόταν, αλλά έδειξε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα,  δεν κατάφερε ούτε να πείσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν πειστεί ούτε και τον κόσμο έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, και φάνηκε ότι κάθισαν να τον ακούσουν προσφέροντας μόνο απογοήτευση.

Προσπάθησε να μην απαντήσει στα εσωκομματικά πυρά και να στρέψει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, λες και μπορεί να το κάνει, αλλά και σε αυτόν τον τομέα δεν έπεισε ούτε για τα επιχειρήματά του ούτε για τις θέσεις του, ούτε και για το ότι μπορεί να τα βάλει με ένα σοβαρό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.

Γενικολογώντας, εκανε λόγο για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια στην Αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση. Είπε ότι η χώρα δεν έχει επενδύσει στην πρόληψη και ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο, με λίγα λόγια να είχαμε να λέγαμε.

Έκανε το λάθος να πεί «υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο., ο Σωκράτης Φάμελλος, που απαντά στον κ. Μητσοτάκη», και ο ίδιος ο Κασσελάκης είναι ένας ενεργός influencer που ασχολείται μόνο με εκπομπές μαγειρικής και lifestyle.

«Δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από τη Βουλή», υποστήριξε χωρίς ίχνος ευθύνης, ενώ είπε ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων τα οποία ο ίδιος τελείωσε (!), αλλά θέλει τις συμπράξεις με τα ξένα πανεπιστήμια.

Οταν ερωτήθηκε αν είναι αριστερός, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής, αξιακός κώδικας. Για μένα και πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, όχι την πολιτική που έχει η κυβέρνηση και είναι ο καθένας στη μοίρα του. Πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος. Βεβαίως και είμαι αριστερός, και όταν πήγα στη Μακρόνησο ερωτήθηκα για ποιο λόγο τόσα παιδιά της ηλικίας μου και μικρότερα δεν έχουν δει αυτό το νησί».

Χωρίς να ξέρει τι λέει και χωρίς να έχει αίσθηση πώς λειτουργεί το κράτος και η ελληνική οικονομία, πρότεινε μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, εμφανίστηκε κατά των Pass και τάχθηκε υπέρ της στέγης, της αποκέντρωσης, της πράσινης μετάβασης και του κοινωνικού κράτους, μιλώντας συνεχώς με ένα ύφος σαν να μην αντιλαμβάνεται απολύτως τις έννοιες που χρησιμοποιεί, και να μιλάει να είχαμε να λέγαμε, μην με πάρουν όλοι χαμπάρι.

Είπε πως θα πάει στο στρατό και πως είναι τιμή του, τονίζοντας ότι θα ήθελε να πάει και σε ένα ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο, λες και μπορεί να κάνει κράτηση στο Booking για διαμονή 20 ημερών.

Δασκαλεμένος και έχοντας μελετήσει για να μην κάνει νέα γκάφα στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε, ευπρόσδεκτο το διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, είπε ότι είναι καλό που έχουν μειωθεί δραστικά οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τάχθηκε υπέρ της συζήτησης στη Χάγη «μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, για κανένα άλλο ζήτημα». Υπάρχουν ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές»: η εθνική κυριαρχία, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου