Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Μυστικό δείπνο» Καραμανλή - Μεϊμαράκη με μενού τον Σαμαρά αλλά σε μερίδες γιατί έγινα και άλλα τραπέζια



Άλλο ένα δείπνο με μενού τον... Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης εκ παραλλήλου με τον λεγόμενο «μυστικό δείπνο» της Μαριέττας Γιαννάκου κατά τον οποίο πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ συμφώνησαν ότι ο πρόεδρος είναι ώρα να αρχίσει να κινείται προς την έξοδο.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έφαγαν επίσης μαζί και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους της ηγεσίας Σαμαρά.
Η συνάντηση των κκ. Καραμανλή και Μεϊμαράκη ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με το Βήμα, οι δυο πολιτικοί έθεσαν τα πάντα επί τάπητος. Η «διανδρία» - τρώγωντας ψάρι - συμφώνησε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει και σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού καθώς εκτιμήθηκε ότι ο κίνδυνος μιας ανάλογης με αυτήν του ΠΑΣΟΚ πορείας είναι φανερός μετά τους νέους πολιτικούς συσχετιμούς που φέρνει η εκλογική νίκης της Αριστεράς.

Πάντως οι όποιες κινήσεις φαίνεται πως δεν θα γίνουν «βιαστικά και σπασμωδικά» προκειμένου «να διαφυλαχτεί η ενότητα της παράταξης». Ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο να υπάρξει προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες γιατί «δεν προτίθεται» να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά. Προκρίνει πάντως την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο.

Στο άλλο «μυστικό δείπνο» των γαλάζιων στελεχών στην Αθηναΐδα που έγινε με πρωτοβουλία της Μαριέτας Γιαννάκου συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι πρώην βουλευτές, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα ενώ από πολλούς εκφράστηκε η άποψη ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει τελειώσει πολιτικά» και ετέθη θέμα ηγεσίας. Επίσης οι κορυφαίοι γαλάζιοι εκτίμησαν ότι πρέπει άμεσα να πάει μια αντιπροσωπεία στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ώστε να εκδηλώσει τις προθέσεις του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό» υποστήριξε από την πλευρά της η Μαριέττα Γιαννάκου στο Βήμα fm. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να στέιλει το μήνυμα. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας παραμένει».


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου