Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τον Μάρτιο το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας



Θα προβλέπονται ρυθμίσεις - «ανάσα» για τους φαρμακοποιούς

Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα προβλέπονται ρυθμίσεις - «ανάσα» για τους φαρμακοποιούς.

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών κατά τη σημερινή συνάντηση, άφησε ικανοποιημένο τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι σε πρώτη φάση στόχος είναι «να αποσυρθούν οι νόμοι που εξαρτήθηκαν από μνημονιακές επιταγές».

Έτσι, από το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να κλείσει το νομικό «παράθυρο» που απελευθέρωνε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η διευθέτηση του ωραρίου. Επιπλέον, «γκρίζα ζώνη» για τον κλάδο αφορούν και οι αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης στα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα τεθούν υπό επεξεργασία από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου