Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ: Η Ευρώπη στοχεύει πάντα σε συμβιβασμό, αλλά υπάρχουν και κανόνες



Στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά μια συμβιβαστική λύση στα προβλήματα, δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καρίας σημασίας να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες και σημείωσε ότι ανυπομονεί για την σημερινή πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

H καγκελάριος προειδοποίησε ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης βασίζεται στον σεβασμό των κανόνων από τα κράτη-μέλη, αναφερόμενη προφανώς στις εξαγγελίες Τσίπρα περί τερματισμού του μνημονίου και κατάργηση της λιτότητας.
«Θα έλεγα απλώς ότι η Ευρώπη πάντα στοχεύει στον συμβιβασμό και αυτή είναι η επιτυχία της…Η Γερμανία είναι έτοιμη για αυτό. Ωστόσο θα πρέπει να ειπωθεί ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης εξαρτάται από τον σεβασμό των κανόνων (από εμάς τα κράτη μέλη) καθώς και την μεταξύ μας αξιοπιστία» τόνισε η Α. Μέρκελ, προσθέτοντας:
«Θα δούμε τι προτάσεις θα κάνουν οι Έλληνες. Αυτές θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας. Οπότε έχουμε μερικές ημέρες καιρό».
Για κοινά αποδεκτή, βιώσιμη λύση που θα επουλώσει τις πληγές της λιτότητας και θα επαναφέρει την Ευρώπη στον δρόμο της ανάπτυξης, έκανε λόγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου