Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Π. Μοσκοβισί : Θα υπάρξει συμφωνία


Αισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές για συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εμφανίστηκε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1.

"Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη", δήλωσε ο κ Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση χρήσης άλλης γλώσσας εντός και άλλης εκτός Ελλάδας, ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. "Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μοσκοβισί.

Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.


Πηγή : mega.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου