Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Π. Βλαστός: Αποκαλύψεις της Λίτσας για μεγάλη έκρηξη στη Γλυφάδα

φωτό eurokinisi


Νέες αποκαλύψεις έκανε στον ανακριτή το άλλοτε “δεξί χέρι” του βαρυποινίτη Π. Βλάστου. Η Λίτσα αποκάλυψε κατά την απολογία της στον Ανακριτή στοιχεία για έκρηξη που είχε σημειωθεί σε γνωστό κατάστημα ένδυσης στην Γλυφάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα ήταν... παραγγελιά μέσα από τις φυλακές, με φόντο προσωπικές διαφορές, που είχε κρατούμενος με περιφερειακή σύνδεση στην “Greek Mafia”, και ήθελε να τις ξεκαθαρίσει.

Για το λόγο αυτό ο Βλαστός είχε παραγγείλει στην εξαδέλφη του Λίτσα την κατασκευή ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο μάλιστα παρέλαβαν από τη Λίτσα στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, όπου τους είχε δώσει ραντεβού, δυο άγνωστοι προς αυτή άνδρες εκτελώντας βέβαια εντολές του γνωστού βαρυποινίτη.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη είχε σημειωθεί το 2011 σε κατάστημα ένδυσης που στεγάζονταν στο εμπόριο κέντρο τις Γλυφάδας.

Η έκρηξη είχε προκαλέσει τότε σοβαρές υλικές ζημιές όχι μόνο στο κατάστημα στόχο, αλλά και σε διπλανά κτίρια και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν καταλάβει πως πρόκειται για μια πράξη των οργανωμένων εγκληματικών κυκλωμάτων της νύχτας και είχαν πραγματοποιήσει έρευνες χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως είχε αποδειχθεί από τις έρευνες από το σημείο είχαν περάσει δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν τοποθετήσει την βόμβα με την εκρηκτική ύλη των 10 κιλών, έξω ακριβώς από το κατάστημα με αποτέλεσμα έπειτα από λίγα λεπτά να σημειωθεί η καταστροφική έκρηξη.

Σύμφωνα πια με τις νεότερες πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί έπειτα από απαίτηση κρατούμενου στις φυλακές προς το Βλαστό, καθώς φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκείνη την εποχή εξέτιε ποινή φυλάκισης, κατηγορούμενος για μεγάλη υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Πλέον και έπειτα από την απολογία της Λίτσας, το άλλοτε “δεξί χέρι” του Βλαστού, φαίνεται πως οι έρευνες αποκτούν μια νέα διάσταση και ίσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να βρεθούν μπροστά σε νέες αποκαλύψεις, όσον αφορά στην πολυσχιδή δράση της “Greek Mafia” και μάλιστα μέσα από τις φυλακές.

Επίσης δεν αποκλείεται να κληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε την εντολή για την βόμβα στις δικαστικές Αρχές προκειμένου να δώσει κατάθεση έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις της εξαδέλφης του Βλαστού.

Θεοδόσης Πάνου

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου