Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ο Τσίπρας δεν διαγράφει τον Ζεϊμπέκ παρά τις ανθελληνικές δηλώσεις, κρατώντας και ο ίδιος ανθελληνική στάση

 



Την ώρα που βουλευτής του Τσίπρα, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εξέθετε τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε κατά της χώρας Ελλάδας κρατώντας ανθελληνική στάση, ο Αλέξης Τσίπρας σαν να μην συμβαίνει τίποτα πήρε το μικρόφωνο στην Αλεξανδρούπολη και άρχισε της αθλιότητες κατά του Μητσοτάκη, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και κρατώντας και αυτός ανθελληνική στάση.

Ο επικίνδυνος και ανεύθυνος πολιτικός, Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Εβρο για να κάνει… προπαγάνδα και όχι για να στηρίξει τους κατοίκους του νομού. «Μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Οταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν, μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς. Από κόκορες σε όρνιθες. Αυτό έγινε και όταν το τουρκικό πλοίο “Ορούτς Ρέις” παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτοί μας έλεγαν ότι “το παίρνει ο αέρας και δεν κάνει έρευνες διότι έχει φασαρία και δεν μπορούν να καταγράψουν τα καλώδια”», ισχυρίστηκε την ώρα που είχε ενημερωθεί ο άθλιος, για τις ανθελληνικές δηλώσεις του βουλευτή του, και δεν είχε ούτε ένα λόγο να πει, για να μην στεναχωρήσει τους γείτονες.



Στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αποκάλυπτε τα πραγματικά ανθελληνικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα. Οπως είπε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο (επί έντεκα χρόνια) βουλευτής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Πρόκειται για τις αποφάσεις του 2007 και του 2008, με τις οποίες τα στελέχη της μειονότητας θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν στα σωματεία τους τη λέξη «τουρκικό» ή άλλο παράγωγό της! Και ο κ. Ζεϊμπέκ είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τις εφαρμόσει, ανοίγοντας -στην ουσία- ένα παράθυρο αναγνώρισης εθνικής και όχι θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή. Η Κουμουνδούρου βρέθηκε -για μία ακόμη φορά- εκτεθειμένη για τα ζητήματα της μειονότητας, καθώς αποκαλύφθηκαν η διγλωσσία της και η κρυφή ατζέντα της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε άμεσα να θέσει εκτός ψηφοδελτίου τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ομως, αντί αυτού, κατηγόρησε -από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη- την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι απέναντι στην Τουρκία έκαναν «στα εύκολα τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς»!!!

Ο κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2012, μίλησε στο Anadolu για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποκάλυψε πολλά. Εκανε αναφορά στην παράνομη και αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. «Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν εφαρμόστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι μπορούν να εφαρμοστούν. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το φέραμε αυτό το θέμα στο Κοινοβούλιο όταν ήμασταν στην εξουσία, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε υποστήριξη από οποιοδήποτε κόμμα. Πιστεύω ότι ένα κόμμα ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει πολύ διαφορετικά αυτό το θέμα. Αυτός ο νομικός αγώνας δοκιμάζει και τη Δημοκρατία», υποστήριξε. Ισχυρίστηκε ότι τα ιδρύματα της υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας δέχθηκαν πιέσεις κατά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε τη μειονότητα σε κάθε επίσκεψη που έκανε 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε στα δικαιώματα των μειονοτήτων», υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου και ότι πιστεύει πως το κόμμα του θα εφαρμόσει διαφορετική εξωτερική πολιτική. Βέβαια, δεν εξήγησε τι είδους «διαφορετική εξωτερική πολιτική» θα ασκήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο και με ποιες παραχωρήσεις θα «επιλύσει» τις διαφορές με τη γειτονική χώρα.

Με λίγα λόγια άλλο ένα ανθελληνικό σχέδιο ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα σκαριά έτσι και γίνει το λάθος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου