Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Όχι στον εμπαιγμό της νέας γενιάς

 



Από τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Παραμυθιά:

  • Θα πω και δυο λόγια για τα παιδιά μας, τα οποία κάνουν σήμερα ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής αγωγής. Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε' Δημοτικού μέχρι και την Γ' Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.
  • Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».
  • Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς. Τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευσηγια τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα και οι διαφορές αυτές είναι και διαφορές δοκιμασμένες στην πράξη. Διότι σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου