Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Σύγκριση των περιόδων 2015-2019 και 2019-2023 στα πεδία της ασφάλειας

 



Μεταναστευτικό

Ύστερα από 4 χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Ανάμεσα στα πρώτα συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό, γιατί εκεί άλλαξαν όλα. Η χώρα μας πρωταγωνιστεί με μέθοδο αλλά και με τόλμη στην αποτελεσματική διαχείριση της πρόκλησης του μεταναστευτικού. Κρατά ασφαλή τα ανατολικά εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και απέναντι στους άθλιους εμπόρους ζωών και ελπίδων.

  • Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνδυάζεται με ωφέλιμες λύσεις σε πολλά παράλληλα μέτωπα. Γιατί εκτός από τα ζητήματα της στέγης, καταφέραμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την διατήρηση του χαμηλού φόρου προστιθέμενης αξίας στα πέντε νησιά τα οποία φιλοξενούν σήμερα δομές υποδοχής μεταναστών.
  • Προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει πάντα, πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αγαθό της ζωής. Οι ελληνικές δυνάμεις, κυρίως το Λιμενικό μας, έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους -περίπου 40.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα χάνονταν στα νερά του Αιγαίου. Εκεί που τους στέλνουν έρμαια του καιρού οι συμμορίες της απέναντι όχθης.


Ασφάλεια

Ως προς την ασφάλεια στις πόλεις μας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και δεν είναι τυχαίο ότι μία παλιά πληγή, που έχει τραυματίσει πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία, η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί. Είναι βεβαίως μία μάχη διαρκείας, γιατί η ανομία και η πολύμορφη τρομοκρατία, δυστυχώς, έχουν βαθιές ρίζες. Και δυστυχώς, με το πολιτικό περιθώριο φλερτάρουν συχνά και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Καταργήθηκαν όμως, τα άβατα και τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους τους και στους επισκέπτες, στο ότι έγιναν παρεμβάσεις σε φοιτητικές εστίες που είχαν γίνει άντρο παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και ως προς την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.


Πολιτική Προστασία

Πριν από 4 χρόνια, όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, η Πολιτική Προστασία, ήταν μια απαξιωμένη υποστελεχωμένη Γενική Γραμματεία. Αυτή η υποβαθμισμένη υπηρεσία του 2019, μεταμορφώθηκε σε ένα αυτόνομο υπουργείο πλέον με σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων, σαφές οργανόγραμμα, με εξειδικευμένο προσωπικό, με το 112, επιτέλους, σε λειτουργία. Με αποτελέσματα πλέον τόσο στην πρόληψη, την έγκαιρη προετοιμασία, όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που τραυματίζονται από φυσικές καταστροφές. Το 2022 είδαμε τα καλύτερα αποτελέσματα της προηγούμενης 15ετίας χάρη σε αυτή την οργάνωση.

 

Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική

Στο κεφάλαιο της Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής, η απάντηση έρχεται από την ενεργό διπλωματία μας και τα αποτελέσματά της.

  • Την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.
  • Την ανάπτυξη συμμαχιών, κρίσιμων συνεργασιών με το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο.
  • Την ενίσχυση, των τριμερών σχημάτων συνεργασίας.
  • Και ασφαλώς την αναβάθμιση της αμυντικής συμπόρευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία και με πολλές ακόμα χώρες.

Η διπλωματία είναι η άλλη όψη της αμυντικής μας ασπίδας, γιατί προτεραιότητα παραμένει η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί είμαστε η Παράταξη της ειρήνης και της συνεργασίας και ταυτόχρονα η Παράταξη της πατρίδας και της ανεξαρτησίας. Γιατί για εμάς η εθνική άμυνα και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου