Πρωτοφανής οι αυξήσεις στην τιμή του αλευριού την στιγμή που δεν υπάρχουν ελλείψεις σε άλευρα.
Ως και 20 λεπτά πάνω πήρε από το χθες το ψωμί, οι νέες παραλαβές από αρτοποιούς, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι για αν δικαιολογήσουν τις αυξήσεις, έχουν «καπέλο» ως και 70% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθιστώντας αναπόφευκτη την αύξηση στην τελική τιμή του ψωμιού.
Μόλις προχθές, η τιμή μιας φρατζόλας κιμαινόταν στα 0,70- 0,80 ευρώ, φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 1 ευρώ. Από χθες, η τιμή πήρε πάνω γύρω στα 0,20 ευρώ, φτάνοντας σε ορισμένους φούρνους και με το 1,30 ευρώ.
Το μηνιαίο κόστος ενός συνοικιακού φούρνου επιβαρυνόταν ως τώρα με ένα μηνιαίο κόστος της τάξης των 10.000 ευρώ για την προμήθεια αλεύρων, το κόστος αυτό έχει φτάσει στις 17.000 ευρώ. Έτσι οι αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες καλούνται να διαχειριστούν μια συνολική αύξηση 70-80% του κόστους, το οποίο βάζουν καπέλο πάνω στις τιμές των προιόντων.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου