Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του – Ούτε τα 60.000 μέλη δεν μπόρεσε να φτάσει.
Προβληματισμό πρέπει να προκαλούν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τα μηνύματα που εκπέμπουν οι ψηφοφόροι του κόμματος. Φωτό από την πρόσφατη επίσκεψη στο Αιγάλεω.
Δεν κατάφερε να φτάσει τα 60.000 μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις τελευταίες εγγραφές και παρά την παράταση της μίας εβδομάδας που δόθηκε στη διαδικασία και μέσα isyriza.gr. Την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή περίπου 59.000 -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- παλαιά και νέα μέλη θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν περίπου 5.000 συνέδρους, που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί 14-17 Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου.
Η Κουμουνδούρου εκπέμπει ασφάλεια σχετικά με την ψήφιση των προτάσεων Τσίπρα, κυρίως αυτήν για την απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος, ενώ θεωρεί ότι το μπλοκ των «προεδρικών», ιδίως μετά την ενοποίησή του, δεν θα αντιμετωπίσει σε καμία ψηφοφορία πρόβλημα από την «Ομπρέλα», δηλαδή την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Σε… ρηχά νερά
Επικρατεί όμως απογοήτευση για την έλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εγγραφής νέων μελών, παρά την καμπάνια, παρά την προσωπική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν, παρά τους υψηλούς τόνους αντιπολίτευσης, την ακραία σύγκρουση με την κυβέρνηση, την κινδυνολογία και την καταστροφολογία.
Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εξέλεξαν περισσότερα από 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, τον Νίκο Ανδρουλάκη περισσότερα από 270.000 μέλη και τον Αλέξη Τσίπρα ούτε 60.000. Ο κ. Τσίπρας θέλει, εφόσον το συνέδριο εγκρίνει την πρότασή του για απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, να γίνει η εκλογή μέσα στον Μάιο, δηλαδή αμέσως μετά το συνέδριο.
Μηνύματα…
Και ο προβληματισμός δεν μπορεί να κρυφτεί. Τι σημαίνει για τον Αλέξη Τσίπρα, τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η χαμηλή προσέλευση των πολιτών – ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμα του αρχηγού να γίνουν μέλη του κόμματος; Μήπως είναι μήνυμα για την ακολουθούμενη αντιπολιτευτική τακτική; Μήπως τελικά η Ελλάδα δεν καταστρέφεται και οι πολίτες δεν αγανακτούν, όπως καθημερινά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είχε δίκιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έλεγε ότι οι συναντήσεις των στελεχών στη βάση είναι ανούσιες, δεν γίνεται καμία επί της ουσίας συζήτηση και ως εκ τούτων είναι και αδύνατον έτσι να προσελκυθούν οι πολίτες; Και κυρίως οι νέοι;
Μήπως τελικά δεν έφταιγε η «ανικανότητα» του Σκουρλέτη ως γραμματέα για την αδυναμία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσει με την κοινωνία, αλλά κάτι άλλο πιο σημαντικό; Η εικόνα του; Η πολιτική του; Οι θέσεις του ή οι μη θέσεις του; Τι σημαίνει όταν η ηγεσία του κόμματος, εν καιρώ κρίσης, πανδημίας, ακρίβειας, εναποθέτει τις ελπίδες της για να «ζωντανέψει» το συνέδριο στη «Συναυλία Ειρήνης», που είναι εδώ και ημέρες αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης με όσους τάσσονται ευθέως και χωρίς αστερίσκους κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ή στην επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου, με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού;
Μήπως στην πρόκληση ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που ως σήμερα δεν υπάρχει όσες «καταστροφές» και αν έχει προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσκοπούσε και η διαστρέβλωση της υπόθεσης με τα στοιχεία της ΡΑΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η κυβέρνηση έχει, αλλά η ΡΑΕ ενημέρωσε ότι ακόμα δεν τα έχει βγάλει; Ή αποσκοπεί στο «συμπέρασμα» ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δήθεν έχασε στις Βρυξέλλες και κέρδισαν η Ισπανία και η Πορτογαλία; Ή αποσκοπεί το «σπρώξιμο» της έρευνας έξι οργανώσεων για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Ή αποσκοπεί η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Σαϊντού Καμαρά και η στήριξη του αρχηγού να μείνει ο 18χρονος Σομαλός στην Ελλάδα, αν και δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις;
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου