Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των κερδοσκόπων με λίστα περιοχή και αδίκημα

 


Ένας πολύ καλός τρόπος για να παταχθεί η αισχροκέρδεια είναι εκτός από το πρόστιμο, το οποίο πρέπει να πληρώνεται χωρίς καθυστέρηση και άμεσα να δημοσιοποιείται και το όνομα της επιχείρησης, του έμπορα, του μεσάζοντα κτλπ που κερδοσκοπεί.

Εάν δωθεί εντολή να δημοσιοποιείται λίστα με τους κερδοσκόπους θα υπήρχε μέτρο και δεν θα έκανε ο καθένας ότι θέλει.

Δεν θα φαινόταν καθόλου άσχημο στους πολίτες ένας το Υπουργείο Ανάπτυξης, έκανε μια συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και των βιομηχάνων για να τους ανακοινώσει τις ευθύνες που έχουν στο να προστατέψουν τους πολίτες από απατεώνες κερδοσκόπους.

Η κυβέρνηση φαίνεται στους καταναλωτές ότι δείχνει ανοχή στις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις, ειδικά στα καύσιμα, και είναι κατά του συμφέροντος των καταναλωτών και της προστασίας των λαϊκών εισοδημάτων στο βωμό του κέρδους. Οι ανατιμήσεις αυτές χαλάνε την εικόνα της και είναι άδικο αυτό σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Είναι απλό να γίνει και θα ικανοποιήσει τους πολίτες, εάν οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα για τη συγκράτηση των τιμών, βέβαιοι ότι αυτό που κάνουν δεν είναι ποινικό το θέμα, λόγω ελεύθερης αγοράς, θα έχουν πλέον σαφείς κανόνες, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Επομένως, αν υπάρχει παραβίαση κανόνων από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές θα έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης, εκτός του άμεσα απαιτητού προστίμου και η δίωξη ποινικά, και τη δημοσιοποίηση του ονόματος του κερδοσκόπου για να γνωρίζει ο καταναλωτής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου