Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΥΠΕΞ για την παράνομη εισβολή των Εβραίων εξτρεμιστών στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

 



Στην καταγγελία πως ομάδα Εβραίων εξτρεμιστών καταπάτησε περιουσία του προχώρησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η επιστολή του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2022, αναφέρει πώς ομάδα Εβραίων εξτρεμιστών, μαζί με μέλη της οργάνωσης Ateret Cohanim, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Μικρή Πέτρα», ένα μέρος όπου διαχρονικά διαμένουν Χριστιανοί προσκυνητές.

Το ξενοδοχείο αυτό, όπως και ένα τοπικό κατάστημα αλλαγής συναλλάγματος που ανήκουν στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και ενοικιαζόταν από τον ιεροσολυμήτη Χασάν Σαίντ, στο όριο της παλιάς πόλης που ανήκει στους Άραβες, καταπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη ομάδα εξτρεμιστών.

Το ΥΠΕΞ αντέδρασε αμέσως για την παράνομη εισβολή των Εβραίων εξτρεμιστών στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης εισβολής μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην είσοδο του Χριστιανικού τομέα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την εξέλιξη αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ. Τονίζεται ότι, «επί του ζητήματος αυτού υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid, από τον οποίο ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου