Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ο Δημήτρης Κούβελας δικάζεται για διασπορά fake news - Υποστηρικτές ψεκασμένοι στα δικαστήρια

 


Εκδικάζεται σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η υπόθεση του καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά fake news που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.



Από νωρίς το πρωί δεκάδες αρνητές, ψεκασμένοι και γραφικοί γενικότερα βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κούβελα και παρά το ότι βρίσκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο δεν φόραγε κανένας μάσκα για να προστατευτούν.

Στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δικάζεται ο καθηγητής με την κατηγορία ότι στις 19/8/21 δημοσίευσε στα social media τα εξής: «ως γιατρός και καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές τους, να υποβάλλουν κίτρινα κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του covid- 19 στο οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα της ανεπιθύμητης. Υποβολή κίτρινης κάρτας είναι απαραίτητη».

Μετά την ανάρτηση, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατέστη κατηγορούμενος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου