Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές



Μια είδηση που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ μεταδίδεται από την Wall Street Journal.

Η Ρωσία εάν είναι υπεύθυνη, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της δηλητηρίασης για να εξοντώσει τους αντιπάλους του δικτάτορα Πούτιν.

Η είδηση λέει πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και κάποιοι Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για την παύση του πολέμου, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πότε συνέβη αυτό.

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Λονδίνο, Max Colchester, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε συνέβη το περιστατικό, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει πως όλα συνέβησαν στις αρχές του μήνα, ενώ προανήγγειλε την ανάρτηση του ολοκληρωμένου ρεπορτάζ τα επόμενα λεπτά, κάτι που τελικά συνέβη.

Η  Wall Street Journal ανέβασε το ρεπορτάζ στο site της αναφέροντας πως το περιστατικό σημειώθηκε μετά από μια συνάντηση στο Κίεβο.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Ποια ήταν αυτά; Τα μάτια τους ήταν κόκκινα, δάκρυζαν παρουσιάζοντας πόνο στα μάτια, ενώ ξεφλούδιζε το δέρμα τους στο πρόσωπο και τα χέρια, σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας.

Υπάρχουν υποψίες πως πίσω από το περιστατικό βρίσκονται σκληροπυρηνικοί της Μόσχας που στόχο είχαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Άνθρωπος από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έβαλε στο στόχαστρο την διαπραγματευτική ομάδα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο πολιτικός Rustem Umerov, ανάρρωσαν μετά την επίθεση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, ενώ ο εκπρόσωπός του δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε ενδεχόμενη υπόθεση δηλητηρίασης.

Ειδικοί από την Δύση που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από ένα χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιας μορφής ραδιενεργή ή ηλεκτρομαγνητική επίθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου