Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Λαφαζάνης: Oι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν από τον ίδιο τον Τσίπρα

 


«Τα ήξεραν όλα στο ΣΥΡΙΖΑ και τα καλύπτανε»

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα  ξεκίνησαν οι μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm» ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «όλα ξεκινήσανε, για να λέµε την αλήθεια και να καλλιεργούµε και τη µνήµη µας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινήσανε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, µε όργανο τότε τον Κοντονή, υπουργό ∆ικαιοσύνης, µε τον οποίον, βεβαίως, δεν µπορούσε να γίνει τίποτε διαφορετικό, λόγω ενοχικού συνδρόµου, από το να έρθουν σε σύγκρουση µετά. Και ο κύριος Κοντονής να ''χτίσει τον Τσίπρα'' και να ακολουθήσει τον δρόµο του. Είχαν όµως κάνει και οι δύο το ίδιο έγκληµα».

Σχολιάζοντας το πως φτάσαμε στην πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς είπε: «Ηταν το πρώτο βήµα για να φτάσουµε σήµερα στην απόφαση του Αρείου Πάγου. Ποιο ήταν το πρώτο βήµα; Πήραν τους πλειστηριασµούς από τα Ειρηνοδικεία και τους µεταφέρανε στα συµβολαιογραφεία, άκουσον-άκουσον! Στα Ειρηνοδικεία οι πλειστηριασµοί γίνονταν σε κοινή θέα. Μπορούσε ο οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγµή, να πάει να τους παρακολουθήσει. Μπορούσε ζωντανά να πλειοδοτήσει στον πλειστηριασµό. Εκεί µπορούσαν να ιδωθούν πολύ καλύτερα όλα τα παιχνίδια που µπορεί να κρύβονταν και όλες οι συναλλαγές που µπορούσαν να γίνουν κάτω από το τραπέζι. Οχι ότι δεν µπορούσαν να γίνονταν και τότε, αλλά µπορούσε κανείς να τους εντοπίσει, να παρέµβει και να δραστηριοποιηθεί. Οµως, εκεί, στα Ειρηνοδικεία, άρχισε να δηµιουργείται ένα τεράστιο πρόβληµα για την κυβέρνηση και κυρίως για τις τράπεζες», ανέφερε.

Σηµείωσε επίσης «κάθε Τετάρτη, µπροστά στα Ειρηνοδικεία υπήρχαν µεγάλες συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις, εφόσον µέσα στο Ειρηνοδικείο πήγαιναν να κάνουν πλειστηριασµό πρώτης κατοικίας. Φτάσαµε σε ένα σηµείο οι πλειστηριασµοί πρώτης κατοικίας να µπλοκάρονται σε όλη την Ελλάδα. . Αυτό, βεβαίως, ενόχλησε πάρα πολύ τις τράπεζες. Βλέπανε ότι γι’ αυτές ήταν αδιέξοδο να πάρουν τα σπίτια του απλού πολίτη, και µάλιστα του φτωχού πολίτη, που δεν µπορούσε να ικανοποιήσει τις δόσεις, λόγω της κρίσης, λόγω της σειράς µνηµονιακών δυσκολιών εκείνη την περίοδο. Του λαού που τον φτωχοποίησαν».

Σύµφωνα µε τον κ. Λαφαζάνη, «αυτό ήταν το πλαίσιο για να ξεκινήσουν οι µαζικοί πλειστηριασµοί, το σχέδιο να τελειώσουν µε την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα (εκεί πάµε) και να περάσουν τα ακίνητα της χώρας όχι απλώς σε τραπεζικά χέρια, αλλά στην αλλοδαπή και σε εξωχώριες εταιρείες. Εγώ τότε είχα κατηγορηθεί από fund από τη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας, και µε είχαν πάει στο δικαστήριο και αθωώθηκα. ∆εν ήξερε κανείς στο δικαστήριο ποιοι ήταν πίσω από το fund αυτό, ποιους πλειστηριασµούς είχε κερδίσει εδώ, στην Ελλάδα, τι δουλειά είχε και ποιοι το αξιοποιούσαν. Πλήρης αδιαφάνεια. Με ψάξιµο, βρήκαν ένα fund πίσω από κάποιο άλλο και µετά ένα άλλο fund πίσω απ’ αυτό και χανόσουν µέσα σε µια απέραντη διακλάδωση και δεν έβρισκες άκρη. Εδώ ήρθε ένας δικηγόρος στο δικαστήριο, που εκπροσωπούσε το fund µε εξουσιοδότηση, και έκανε σαν µανιακός. Το fund µε κατηγορούσε ότι εµπόδισα τον πλειστηριασµό, αλλά για κακή τους τύχη ο πλειστηριασµός έγινε και έµειναν όλοι άναυδοι όταν τους έδειξα ότι το ακίνητο είχε περιέλθει στην κυριότητα της τράπεζας, παίρνοντάς το µε µειοδοσία».

«Κι όταν µε ρώτησαν πού έγινε ο πλειστηριασµός και τους είπα ''στην τουαλέτα'' -γιατί κι εκεί καταφεύγανε πολλοί συµβολαιογράφοι, στις τουαλέτες, στα κυλικεία, σε φωτοτυπεία, σε γραφεία, όπου κάνανε εικονικούς πλειστηριασµούς, µε την ανοχή των Αρχών, οι οποίες δεν κάναν κανέναν έλεγχο-, το δικαστήριο έµεινε άναυδο και, προς τιµήν του, απηύθυνε δίωξη στη συµβολαιογράφο. Ηρθε και η αστυνοµική Αρχή εκεί, η οποία επιβεβαίωσε την άποψή µου, λέγοντας ότι πράγµατι δεν έγινε πλειστηριασµός εκείνη την ηµέρα, και µας έκανε εντύπωση πώς κατακυρώθηκε το ακίνητο στην τράπεζα µέσα από συµβολαιογραφική πράξη που έγινε. ''Πώς και από πού; Εµείς περιφρουρούσαµε τους διαδηλωτές που είχαν κάνει κατάληψη''. Ερχεται η συµβολαιογράφος που έκανε την κοµπίνα και την καταδικάζουν σε δύο χρόνια µε στέρηση της επαγγελµατικής της ιδιότητας και εγώ αθωώνοµαι από την κατηγορία. Εγινε όµως η έφεση µετά από λίγους µήνες, πέσαν υπέρτατες δυνάµεις και η κυρία αθωώθηκε», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι τα ’ξεραν, όλοι τα ’βλεπαν και όλοι τα καλύπτανε: Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης και η υπόλοιπη κυβερνητική ορχήστρα. Και η δίωξη γινόταν µόνο σε διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να σώσουν πρώτες κατοικίες. Εµένα, που σχεδόν ίδρυσα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον έστησα και τον υποστήριξα µέσα από τις πιο σκληρές διαδικασίες, και στη Βουλή και στον δρόµο σε όλη τη διάρκεια της αντιπολίτευσης µέχρι να γίνει κυβέρνηση, ήρθαν οι κύριοι αυτοί και κάναν δίωξη εις βάρος µου.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι διώξεις, που εκκρεµούν µέχρι τώρα, είχαν δροµολογηθεί από το Τµήµα Προστασίας του Κράτους και της ∆ηµοκρατίας, τµήµα δηλαδή της Γενικής Ασφάλειας. Το τµήµα αυτό ιδρύθηκε από τον κ. Σηµίτη και αναβαθµίσθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό ακριβώς είναι το τµήµα που µετά την αναβάθµιση από τον Τσίπρα κάνει τις περισσότερες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, τηλεφώνων και ζωντανές παρακολουθήσεις, και είναι στο απυρόβλητο. Τίποτα δεν γράφεται για το τµήµα αυτό. Το συγκεκριµένο τµήµα, µε λίγα λόγια, δηµιούργηµα, στην ουσία, της πολιτείας Τσίπρα, παρακολουθεί την κοινωνία, τα κοινωνικά κινήµατα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου