Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Γυναίκα παίζει βιολί ενώ τής αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο

 



Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ, έπαιζε το βιολί της κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλό της.

Ο όγκος βρισκόταν στον δεξιό μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου της Τέρνερ - κοντά στην περιοχή που ελέγχει τις λεπτές κινήσεις του αριστερού της χεριού. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή βλάβη που ενδεχομένως να επηρέαζε τις ικανότητές της στο βιολί, ο καθηγητής Keyoumars Ashkan, σύμβουλος νευροχειρουργός στο King's College Hospital, κατέληξε σε ένα σχέδιο: θα χαρτογραφήσουν τον εγκέφαλό της, θα ανοίξουν το κρανίο και στη συνέχεια θα την βάλουν να παίζει βιολί καθώς αφαιρούν τον όγκο.

«Καταφέραμε να αφαιρέσουμε πάνω από το 90 τοις εκατό του όγκου, συμπεριλαμβανομένων όλων των περιοχών που ήταν ύποπτες για επιθετική δραστηριότητα, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη λειτουργία του αριστερού της χεριού» δήλωσε ο Ashkan.

Η Τέρνερ εξέφρασε πολλάκις την ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς. «Το βιολί είναι το πάθος μου- παίζω από τότε που ήμουν 10 ετών», είπε. «Η σκέψη ότι θα έχανα την ικανότητά μου να παίζω ήταν σπαρακτική».

Ενώ οι χειρουργοί χειρουργούσαν μέρος του εγκεφάλου της, η Τέρνερ έπαιζε μουσική του διάσημου συνθέτη Gustav Mahler, το κλασικό τζαζ κομμάτι «Summertime» του George Gershwin αλλά και τραγούδια του Ισπανού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Julio Iglesias. Το συγκλονιστικό βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή έγινε viral το 2020 και πρόσφατα επανεμφανίστηκε στα social media feeds.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της Ντάγκμαρ Τέρνερ:



bovary.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου