Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Τσιάρας: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας στην φαιδρότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, και με θράσος χωρίς ίχνος ντροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη είχαν εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ψέματα για να εξαπατήσουν ότι ο Τσιάρας παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή (Open) ότι η ΝΔ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ωστόσο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυρία Γεροβασίλη είτε δεν κατάλαβε τι ψήφισε με τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας είτε, πολύ χειρότερα, παριστάνει πως δεν κατάλαβε, παρασύροντας το κόμμα της σε μια δήλωση που επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα.

Επαναλαμβάνω λοιπόν για να είναι ξεκάθαρο προς όλους:

Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε νέα εργαλεία και πρόσθετες δυνατότητες προστασίας της πρώτης κατοικίας και αναστολής πλειστηριασμών για την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ευάλωτων οφειλετών, ενώ με απόφαση αυτής της κυβέρνησης ανεστάλησαν όλοι οι πλειστηριασμοί, προστατεύοντας το σύνολο των δανειοληπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου