Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ρόδος : Ο γιός τελικά σκότωσε τον πατέρα και κορόιδευε εκλιπαρώντας να βρεθεί ο δολοφόνος

 



Την ώρα που εξέφραζε την αγανάκτησή του στα κανάλια γιατί η αστυνομία αργεί να βρει τους δολοφόνους του πατέρα του, οι δικαστικές αρχές στη Ρόδο ετοίμαζαν την άσκηση δίωξη κατά του Βαγγέλη Κουλιανού, για τη δολοφονία που φέρεται να σχεδίασε και εκτέλεσε για οικονομικό κίνητρο.

Ο Κουλιανός ήταν αυτός που βρήκε στις 14 Ιουνίου τον πατέρα του δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με τα κορδόνια από τα άρβυλά του. Στο λαιμό του ήταν μια θηλιά από χοντρό σχοινί.

Αν και αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για μια εύκολη υπόθεση, οι μήνες περνούσαν χωρίς να υπάρχει πρόοδος, εξοργίζοντας δήθεν τον γιο του θύματος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε τον περασμένο Νοέμβριο ο Κουλιανός στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Mega.

«Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος», έλεγε. Εξέφρασε ακόμη τον φόβο του ότι ο δολοφόνος «μπορεί να είναι δίπλα μας και να μην το ξέρουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…».

Την Τρίτη όμως ασκήθηκε εναντίον του κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο Κουλιανός φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν». Του απαγορεύεται ακόμη η έξοδος από τη χώρα μέχρι την απολογία του.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου