Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε ο πατέρας της Αγγελικής που είχε βρει τον θάνατο στη Marfin με δράστες αριστερά και ακροαριστερά καθάρματα

 



Για να θυμηθούμε το έγκλημα, στις 5 Μαΐου 2010, ύστερα από κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στα σκληρά οικονομικά μέτρα, ενόψει της ψήφισης του Α’ Μνημονίου από τη Βουλή στις 6 Μαϊου.

Ανάμεσα τους ήταν ακροαριστεροί και αριστεροί, ειδικά αντιεξουσιαστές σύντροφοι που κινούνται και πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακροαριστερά γενικότερα.

Στην Αθήνα έγινε μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες, και την σκυτάλη πήραν ακροαριστεροί και αριστεροί κακοποιοί. 



Ενώ οι διαδηλωτές κατευθύνονταν μέσω της οδού Σταδίου στη Βουλή, ακροαριστεροί και αριστεροί κακοποιοί κουκουλοφόροι αποκόπηκαν από την πορεία και πέταξαν βόμβες μολότοφ και εύφλεκτο υλικό μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Μαρφίν-Εγνατία, επί της οδού Σταδίου 23, το οποίο στεγαζόταν σ’ ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο. 



Το κτίριο πήρε αμέσως φωτιά, με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι της τράπεζας να χάσουν τη ζωή τους. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στον 3ο όροφο του κτιρίου και πέθαναν από ασφυξία. Πέντε υπάλληλοι διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, ενώ οι υπόλοιποι κατάφεραν να εξέλθουν σώοι. Την ίδια ώρα εμπρηστική επίθεση από τους δολοφόνους ακροαριστερούς και αριστερούς κακοποιούς  δέχτηκε το βιβλιοπωλείο «Ιανός», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υποκατάστημα της Μαρφίν.

Όσον αφορά στις έρευνες για τους δράστες του εμπρησμού του υποκαταστήματος της Μαρφίν και του βιβλιοπωλείου «Ιανός», προσήχθησαν σε δίκη ο Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Στις 31 Οκτωβρίου 2016 αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο), καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος τους και σήμερα οι ακροαριστεροί και αριστεροί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, και σίγουρα συμμετέχουν και σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ.

Σήμερα πέθανε σε ηλικία 92 ετών o δικηγόρος Χάρης (Ζαχαρίας) Παπαθανασόπουλος. Ήταν ο πατέρας της άτυχης Αγγελικής που έχασε τη ζωή της στις 5 Μαΐου του 2010, όταν εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους της στην τράπεζα Marfin στην Αθήνα μετά την δολοφονική επίθεση απο ακροαριστερούς και αριστερούς κακοποιούς.

app-facebook
Fanis Zouropoulos
19 ώρες πριν

Eφυγε απο την ζωη σε ηλικια 92 ετων και κηδευτηκε χθες το μεσημερι απο τον Ι.Ναο του Αγιου Ιωαννη ο δικηγορος Χαρης [Ζαχαριας] Παπαθανασοπουλος, συζυγος της τ. Διευθυντριας του Υποθηκοφυλακειου Τοτας Τασινη και πατερας της αδικοχαμενης Αγγελικουλας και του αγεννητου παιδιου της, που δολοφονηθηκαν, μαζι με δυο ακομα υπαλληλους στο φρικιαστικο πολιτικο εγκλημα, της τραπεζας Μαρφιν στην οδο Σταδιου της Αθηνας στις 5/5/2010......Απο τους παλαιοτερους εν ζωη δικηγορους του Αιγι...

Δείτε περισσότερα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου