Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Απειλές αλά... Βόρεια Κορέα κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

 


Ερντογάν, Κίμ Γιονγκ Ούν, Βλαντιμίρ Πούτιν οι πιο επικίνδυνοι ηγέτες καθεστωτικών χωρών στον πλανήτη.

Και οι τρεις απειλούν άλλες χώρες καθημερινά.

Χλιαρή η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δήλωσε απλά «Απογοητευμένο», στις νέες προκλητικές απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για … πυραυλική επίθεση κατά της Ελλάδας. «Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις και δεν θα βοηθήσει κανέναν» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Τούρκος προκλητικός και καθεστωτικός Ερντογάν είχε δηλώσει προκλητικά πως εάν η Ελλάδα δεν «καθίσει» ήσυχα με τα νησιά, δηλαδή δεν σταματήσει να τα εξοπλίζει με αμερικανικά όπλα και δεν προχωρήσει στην αποστρατικοποίηση τους, η Τουρκία «δεν θα κάτσει να μαζεύει αχλάδια» αλλά οι πύραυλοι Τayfun «θα χτυπήσουν φυσικά» -όπως είπε- την Αθήνα.

Και νομίζοντας ότι η Ελλάδα φοβάται, είπε ο Τούρκος όνομα και πράγμα Ερντογάν πώς δήθεν «Η παραγωγή Tayfun τρομάζει τους Έλληνες φυσικά. Λες Tayfun και ο Έλληνας φοβάται. Λέει ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Ε, θα τη χτυπήσει φυσικά! Αν δεν καθίσεις ήσυχα, αν προσπαθείς να αγοράσεις πράγματα από την Αμερική για τα νησιά, από εδώ κι από εκεί. Mια χώρα όπως η Τουρκία μάλλον δεν θα κάτσει να μαζεύει αχλάδια, κάτι πρέπει να κάνει» 

Ο Νίκος Δένδιας αντέδρασε αμέσως στην απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, που τον παρομοίασε και πολύ σωστά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., τονίζοντας με νόημα πως: «Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου