Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Φόβοι για επεισόδια από κακοποιούς Ρομά που υποκινούν ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ


 

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε η Ελληνική Αστυνομία, μετά το θάνατο του άτυχου παραβατικού 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, που είχε βάλει βενζίνη χωρίς να πληρώσει, και επιχείρησε να εμβολίσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε παράνομα, μοτοσικλέτες αστυνομικών.

Με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα όλες οι υπηρεσίες μπαίνουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Από τους απλούς αστυνομικούς και αξιωματικούς μέχρι τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριακούς φύλακες, για το φόβο κακοποιών Ρομά που υποκινούνται από ακροαριστερούς και θα θέλουν να δημιουργήσουν έκτροπα.

Η γραπτή εντολή που έφτασε σ΄όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας αναφέρει: «Γνωρίζετε ότι κατ΄εφαρμογή ανωτέρω σχετικών και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας». 

Οι πληροφορίες και οι αναφορές από τους αρμόδιους αναλυτές της αστυνομίας κάνουν λόγω για δύσκολες συνθήκες μετά το θάνατο του 16χρονου Ρομά γι αυτό και εισηγήθηκαν στην ηγεσία να θέσει με γραπτή εντολή όλο το Σώμα σε κόκκινο συναγερμό.

Τη λύπη του για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε ότι η υπόθεση «διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου