Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΜεΡΑ25, καταψήφισαν τα 600€ επίδομα στους ενστόλους

 


Άμεσα, εντός του μήνα αναμένεται να λάβουν οι ένστολοι το βοήθημα των 600 ευρώ που προανήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι "ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ".

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι η προκλητική στάση των ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 που καταψήφισαν το επίδομα.

Με ευρύτερη πλειοψηφία αλλά χωρίς την στήριξη των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 εγκρίθηκε η τροπολογία (1516/139) της κυβέρνησης για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε αν και η εισηγήτριά του Παναγιώτα Πούλου είχε υποστηρίξει κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση πως το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου