Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Ξεκινά έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης η Εxxon Mobil

 



Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας παίζει με την χώρα στήνοντας κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δουλεύει για να πάει η χώρα καλύτερα.

Ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες έρευνες από την Exxon Mobil στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ANT1 ,ενώ σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι τυης Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή. 


Το  σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής: 

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως ακούω συνεχώς την Τουρκία να προαναγγέλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες. Εμείς κάνουμε τίποτα, κ. Πρόεδρε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την Exxon Mobil. Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες.

Νίκος Χατζηνικολάου: Άμεσα, τώρα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τις επόμενες μέρες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου