Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η Γεροβασίλη είναι σίγουρη ότι την παρακολουθούσαν - Ρώτησε τον Τσίπρα; Η ίδια ξέρει καλά πώς γίνονται!

 


Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ευθέως σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ότι είναι σίγουρη ότι την παρακολουθούσαν και επέμενε.

Ξεκάθαρα η ερώτηση που έπρεπε να της γίνει είναι εάν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα εάν την παρακολουθεί ακόμα; Και αυτή η ερώτηση έχει βάσει δεν είναι στημένο δημοσίευμα, έχουν κάνει επώνυμη καταγγελία τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους παρακολουθούσε ο Τσίπρας μέσα από το Μαξίμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε Λαφαζάνη, Βαλαβάνη, Πανούση, Κοτζιά και Βαρουφάκη και προσθέτουμε τις καταγγελίες της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου "Ο Τσίπρας ήθελε να μου δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ στο Μαξίμου"

Η Όλγα Γεροβασίλη ξέρει πώς γίνεται το παιχνίδι αφού είχε ομολογήσει το 2019 πώς παρακολουθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλους τους πολίτες στα social media.

Σε μια έμμεση ομολογία προχώρησε το 2019 η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ότι οι πολίτες παρακολουθούνται για τα όσα γράφουν στα social media, με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά και τον σάλο που προκλήθηκε από αυτές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να αιτιολογήσει τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά πριν από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο (σ.σ. απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους) θα το βρείτε από μόνοι σας», είπε η υπουργός σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία.

«Βεβαίως η ΕΛΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση…..παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος…. Ένας από τους μηχανισμούς είναι η προληπτική προσαγωγή….πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς….», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας «διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει ήδη συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, τότε είναι πράξη βίας».

Αυτή πάντως δεν είναι ήταν η πρώτη φορά που υπουργός παραδέχεται έμμεσα το ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση για τις συμπεριφορές των πολιτών στα social media. Το 2017, η δήλωση του υπουργού επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος είχε αναφερθεί στο «μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media», είχε επίσης προκαλέσει συζήτηση και αντιδράσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου