Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης : Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθώ υπουργούς

 


Για «απίστευτο ψέμα», όπως άλλωστε κατάλαβε και όλη η Ελλάδα, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το χυδαίο και στημένο δημοσίευμα του Documento με ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, που σύμφωνα με την εφημερίδα, παρακολουθούνταν με το παράνομο λογισμικό predator.

«Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. Έχουμε ένα δημοσίευμα που παρουσιάζει μια σειρά από ονόματα τα οποία δήθεν ήταν υπό παρακολούθηση, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό πράγματι συνέβαινε και χωρίς καμία σύνδεση με εμένα προσωπικά που κατηγορούμαι ότι ήμουν ο ιθύνων νους αυτής της σκευωρίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι δυνατόν η πολιτική ζωή του τόπου να πέφτει τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια τέτοια κατηγορία χωρίς κανένα στοιχείο;»  σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας για τις παρακολουθήσεις. «Είναι ντροπή και αίσχος να εννοεί κάποιος ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών. Και άκρως επικίνδυνο».

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός, έχει μια ιστορία, είναι ο μόνος δημοσιογράφος που εμπλέκεται ανοιχτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας. Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας, δικιά του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση που εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός που μας κατηγορεί, ότι οι κατηγορίες ευσταθούν», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχει παρακολούθηση, και κέντρο, που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα, που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συκοφαντίες και παρομοίασε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την υπόθεση της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ίδια υπόθεση, σου πα μου πες, την ίδια ιστορία βλέπουμε με τους ίδιους υποκινητές». Σημείωσε, δε, πως ακόμη ένας στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

«Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποφύγει καμία συζήτηση στη Βουλή.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τις προϋποθέσεις, που έθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος, κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αυτό της ομαλής εναλλαγής στην εξουσία. «Ακολουθεί την ίδια τακτική με τους λαϊκιστές σε άλλα μέρη του κόσμου», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε: «υποχρέωση μου είναι να οδηγήσω την χώρα με ασφάλεια προς τα εμπρός και να μην επιτρέψω να βουλιάξει στο βούρκο».

Σε ερώτηση, δε, κατά πόσον επισπεύδονται οι πολιτικές εξελίξεις απάντησε πως «οι εκλογές θα γίνουν όπως το έχω πει το 2023, στο τέλος της 4ετίας» προειδοποιώντας ότι «δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές, η χώρα έχει Σύνταγμα».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου