Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Με την ουρά στα σκέλια ο Βαξεβάνης χωρίς να έχει καταθέσει αποδείξεις - Αναμένονται ποινικές διώξεις

 


Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής Ιωάννας Μάνδρου, ο Βαξεβάνης δεν κατέθεσε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, στο γραφείο του κ. Ντογιάκου και οι εξελίξεις για ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα - Βαξεβάνη - Docoumento και όσους άλλους εμπλέκονται θα είναι ραγδαίες.

Το τίμιο θα ήταν όσοι εμπλέκονται στις ανυπόστατες χυδαιότητες στο Documento να υποβάλλουν μήνυση και αγωγή για την εμπλοκή τους και τον Βαξεβάνη και στην εφημερίδα, αλλά και σε κάθε άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ που κρύβεται πίσω απο το δημοσίευμα.

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«To Ντοκουμέντο παρουσίασε ισχυρισμούς χωρίς τεκμηρίωση. Όσα αναφέρονται οφείλουν και θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι πρέπει να γίνει για να μη μείνει υποψία. Καμιά σκιά να μη μείνει στο δημόσιο στίβο. Αν αποδειχτούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί προς εκείνους σε όσους σπέρνουν τις πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να επανέλθω. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την εργαλειοποίησή του. Η πρακτική αξιοποίησης κακόβουλων λογισμικών φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί μηχανισμοί αποδίδουν τη χρήση στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που δήθεν έκαναν τις παρακολουθήσεις και έπειτα αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία σε αυτούς που κάνουν αποκαλύψεις. Η χειρότερη εκδοχή είναι όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Δεν υποκύπτουμε σε υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και με θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμιά δημόσια υπηρεσία.

Η κυβέρνηση έχει ταυτόχρονα έτοιμη τη θεσμική της αντίδραση. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους. Θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη. Η ιστορία και ο τρόπος που εξελίσσεται αφήνει ανοιχτά ζητήματα. Αυτοί που συγκέντρωσαν το όποιο υλικό το διακινούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η ιστορία αυτή εργαλειοποιείται. Η στόχευση είναι σαφής. Είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που έχουν διαμορφώσει στις πρωτοφανείς συνθήκες, συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελλάδα.

Διάφοροι δεν έχουν κρύψει ότι θα προτιμούσαν άλλη κυβέρνηση. Η διερεύνηση από τις αρχές θα ξετυλίξει το νήμα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεται και ο πλέον αισιόδοξος. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς να μην φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Υιοθέτησε τους ισχυρισμούς χωρίς να περιμένει στοιχεία και αξιολόγηση. Αυτό είναι τραγικό θεσμικό ατόπημα. Δεν έμεινε εκεί. Έχοντας προαναγγείλει το περιεχόμενο που πιθανώς γνώριζε από καιρό, ο Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης. Δεν διστάζει να ρίξει νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τη δημοκρατική λειτουργία. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν είχε ενεργό ρόλο, γίνεται βασιλικότερος του Βαξεβάνη. Δεν έχει πολιτική πρόταση και προσδοκά μια μεγάλη αναστάτωση, μήπως αλλάξει η κατάσταση. Δεν την προσδοκά μόνο, την πυροδοτεί κιόλας. Η τακτική του είναι προβλέψιμη και παρωχημένη.

Προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων. Όπως φαίνεται έχουν επιστρατευτεί κάποιοι από τους παλιούς πρωταγωνιστές, απουσιάζουν άλλοι που έχουν τρεχάματα σε ειδικά δικαστήρια. Ψάχνουν για πρόσκαιρα κομματικά κέρδη. Καλούμε την κοινωνία των υπεύθυνων και σκεπτόμενων πολιτών να αναλογιστεί τι έγινε. Να αποδοκιμάσει τις μεθοδεύσεις αυτές. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών και ανωμαλίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου