Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Τα επιτεύγματα της Ελλάδας σε 2μιση χρόνια σε εξοπλισμούς - οικονομία - διπλωματία αφήνουν άφωνους τους Τούρκους

 


Δεν περίμενε κανένας στην Τουρκία, ότι μετά την παρακμιακή κυβέρνηση Τσίπρα, θα είχε η Ελλάδα ένα ικανό πρωθυπουργό, και μία ικανή κυβέρνηση, να αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια, και με δυσκολία μια παγκόσμια πανδημία.

Η εξωτερική πολιτική που χαράσσει η Ελλάδα, οι εξοπλισμοί και η διπλωματία, έχει αφήσει άφωνους τους Τούρκους.

Το τελευταίο χτύπημα είναι το ενδιαφέρον της χώρας μας για την αγορά F-35, και μάλιστα φαίνεται ότι μπαίνει στο πρόγραμμα για να ξεκινήσει η κατασκευή αεροσκαφών για την χώρα μας.

Αυτό το γεγονός απασχολεί έντονα και σήμερα τον Τύπο στην Τουρκία. Δημοσιεύματα αναφέρονται τόσο στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία και τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κύπρο, όσο και στην παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. 

Η εφημερίδα Cumhuriyet, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τις ΗΠΑ προσπαθεί να προσεγγίσει και τη Ρωσία. Στο θέμα του Κυπριακού, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στήριξε τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί μετά την οικονομική πολιτική του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπάρχει και νέα πολιτική στο Κυπριακό- ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν μίλησε για δυο κράτη. 

Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35. όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ένα ακόμα θέμα που πρωταγωνιστεί στα τουρκικά ΜΜΕ. Πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας. Επισήμαναν ακόμα ότι δείχνει ότι η πολιτική επιμονή της Τουρκίας για τους S-400 ήταν τόσο καταστροφική για την Τουρκία, ειδικά αφού ήταν συμπαραγωγός χώρα και θα είχε πάρει 100 F-35. «Η Ελλάδα έκανε μεγάλη τρίπλα εξωτερικής πολιτικής και τώρα κάνει στην αμυντική πολιτική»,  σημείωσαν με νόημα πολιτικοί αναλυτές.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μόλις δυόμιση χρόνια έχει φτάσει την Ελλάδα να υπολογίζεται με σοβαρότητα παντού και από όλους, κάτι που είχαμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και να το προστατέψουμε, να μην ξανά γυρίσουμε στην παρακμή δεν μας αξίζει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου