Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εκεί τα έφτασε η παθητική στάση της κυβέρνησης : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για αύριο στις 11 το πρωί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που ζητούν την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου, καθώς όπως τονίζουν η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης συνεχίζεται παρότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές αναφέρουν ότι «για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά».

Επισημαίνουν δε ότι από την πρώτη ώρα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες «προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος» και εκφράζουν προβληματισμό για την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας.

«Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» αναφέρουν στην ανακοίνωση.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου