Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει στην Επιτροπή Διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων κατηγορώντας την Πρόεδρος της Βουλής


Δεν θα συμμετέχει το Ποτάμι στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, κατηγορώντας την Πρόεδρος της Βουλής ότι «με τη λογική ΄΄αποφασίζομεν και διατάσσομεν΄΄ αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων». Μάλιστα σημειώνεται ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου, στο πνεύμα των νέων κοινοβουλευτικών ηθών που εισάγει, αυτοαναγορεύθηκε σε Πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά».

Διευκρινίζεται δε ότι το Ποτάμι «έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης», αλλά «δεν θα συνηγορήσει όμως στον ευτελισμό των θεσμών και στη μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ντεκόρ για τις παραστάσεις, που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Μάλιστα την κατηγορούν για «ναρκισσισμό, κομματισμό και αμετροέπεια», ενώ σημειώνουν ότι «οι ειρωνείες της και τα σχόλια της προς τους βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα ή ζητούν το λόγο, την καθιστούν μέρος του προβλήματος της ασυνεννοησίας που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και όχι παράγοντα συνεννόησης».

Και δηλώνεται ότι: «Το Ποτάμι είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι θα απέχει από τις εργασίες της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και στην Ολομέλεια θα δώσουμε τη μάχη για να μην ποδοσφαιροποιηθεί η λειτουργία του σημαντικότερου θεσμού της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι και δε θα γίνει one woman show».

Σημειώνεται ότι από το Ποτάμι είχαν οριστεί να συμμετέχουν στην επιτροπή οι βουλευτές Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης.

Αντιδράσεις και από τη ΝΔ

Το ίδιο θέμα έθεσε και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ρωτώντας την ΠτΒ «ποιος σας όρισε πρόεδρο;». Η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια όταν ψήφισε υπέρ της επανασύστασης της επιτροπής διεκδίκησης και τον κάλεσε εάν το αμφισβητεί να προβεί στις ενέργειες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου