Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν ανενόλητοι στο προαύλιο της Βουλής




Περίπου 20 άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν - Εχουν περικυκλωθεί από ΜΑΤ

Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας παραβίασε πριν από λίγο ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών οι οποίοι κατάφεραν να πετάξουν φέιγ βολάν (τρικάκια) και να ανοίξουν πανό! Οι διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του κτιρίου της Βουλής αφού προσπέρασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του κοινοβουλίου.
Αφού διέσχισαν το προαύλιο της Βουλής και έφτασαν μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο οι περίπου 20 διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους». Η υπογραφή ήταν «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζήτησαν με τα συνθήματά τους ζήτησαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Στη συνέχεια κατέβηκαν από τα σκαλιά και περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Επί του παρόντος αναμένεται το Μεταγωγών για να προσαχθούν στην αστυνομία.


Πηγή : protothema.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου