Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Με ελληνική φωνή θα συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα



Ελληνική φωνή θα έχει από αύριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις αποφάσεις της οποίας θα συμμετέχουν με ψήφο τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος αλλάζοντας τις ισορροπίες. Κατά συνέπεια, αποφάσεις σε βάρος της Αθήνας δύσκολα θα περάσουν από τον Μάριο Ντράγκι αφού απαιτούνται τα δύο τρίτα (10 στους 15).  


Αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει εάν θα ανοίξει και άλλο την κάνουλα του ELA, προσφέροντας στις τέσσερις συστημικές τράπεζες μια πρόσθετη ανάσα.

Πάντως, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και από την πρόοδο που θα διαπιστωθεί στο Euroworking group.
Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσει περισσότερη ρευστότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδας οι εκροές των καταθέσεων έχουν σταματήσει. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει μεν τις αντιστάσεις των ελληνικών τραπεζών στην ασφυξία που μπορεί να προκαλέσει η απουσία ρευστότητας στην οικονομία, αλλά η επιφυλακή παραμένει.



Πηγή : pontos-news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου